Manevra greșită pe care o fac toți șoferii iarna când pornesc motorul! Mecanicii atrag atenția: ”Țineți cont de acest lucru, mai ales când e frig!”

Iarna a poposit la noi în țară, iar meteorologii anunță ninsori în mai multe regiuni, astfel că reprezentații CNADNR au deschis lista de recomandări pentru șoferii care pleacă la drum. 

Iarna a poposit la noi în țară, iar meteorologii anunță ninsori în mai multe regiuni, astfel că reprezentații CNADNR au deschis lista de recomandări pentru șoferii care pleacă la drum.

Pe lângă anvelopele de iarnă care sunt obligatorii, conducătorilor auto li se mai recomandă să țină cont de câteva trucuri utile pentru a-și păstra în siguranță autoturismul.

O greșeală clasică făcută de șoferi la pornirea motorului iarna este să nu-l lase să funcţioneze 2-3 minute înainte de a pune maşina în mişcare, scrie realitatea.net.

Pe timpul iernii, înainte de a porni la drum, este foarte important să curăţăm maşina, spune reprezentantul unui service auto, potrivit sursei citate.

Pe timpul iernii, înainte de a porni la drum, este foarte important să curăţăm maşina, spune Victor Miron, angajat la Service-ul Iovi din Cluj-Napoca.

„Şi mai trebuie avut grijă la zăpada îngheţată care se adună în spatele roţilor, aceea trebuie îndepărtată înainte de a porni la drum pentru că poate să frâneze roata sau chiar sa cadă pe carosabil şi să devină un adevărat bolovan de gheaţă în calea celorlalte maşini”, adaugă specialistul.

Un alt mecanic, de la blogul autoeconom.ro îi sfătuieşte pe conducătorii auto ca, după pornirea motorului, iarna, să-l lase să funcţioneze 2-3 minute înainte de a pune maşina în mişcare ca în acest timp motorul să ajungă la temperatura normală de funcţionare, ca pistoanele să se dilate şi pot să suporte exploziile.

După pornire, se recomandă acţionarea comenzii de dejivrare (înlăturarea stratului de gheaţă sau de chiciură format pe suprafeţele care vin în contact cu aerul umed şi subrăcit) a parbrizului şi doar după câteva minute să se cureţe cu o racletă.

Ultimele știri