Antena Căutare

Masini mai scumpe: scade cota de reducere a taxei auto

Vreti sa va luati o masina? Aflati ca trebuie sa platiti si mai mult. Si asta pentru ca Guvernul scade cota de reducere a taxei auto pentru masinile vechi.

Asa se face ca persoanele care cumpara astfel de autoturisme platesc din acest an o taxa mai mare.


Evident, ramane in vigoare promisiunea Guvernului, conform careia taxa auto poate fi redusa in functie de gradul de depreciere a masinii, starea generala si nivelul de dotare, dar va fi diminuat coeficientul de calcul stabilit pentru fiecare.

Coeficientii de reducere a taxei auto scad, asa cum scad si coeficientii raportati la starea generala a autovehiculului, semnele de deteriorare ori situatia componentelor de bord.

De ce creste Guvernul taxa? Membrii cabinetului Boc sustin ca nu mai vor sa aiba in parcul national masini vechi si poluante si ca incearca sa creasca si incasarile la Fondul pentru Mediu.

Oricum, la sfarsitul anului trecut Guvernul a decis ca taxa de poluare auto sa fie majorata, din 2011, cu 50%. Cresterea poate fi dubla sau chiar tripla in cazul autovehiculelor foarte vechi si extrem de poluante.

Test-drive: Noul Citroen C4 arunca manusa concurentei... FOTO! Fiat Freemont, primul model realizat in colaborare cu Chrysler...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x