Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Raman cu tine

Atenție, șoferi! Aceste mașini nu vor mai putea fi înmatriculate, de la 1 ianuarie 2021, în România. Află care sunt acestea

Decizie neașteptată! Mașinile cu volan pe dreapta din Marea Britanie s-ar putea să nu mai poată fi înmatriculate în România de la data de 1 ianuarie 2021.

Atenție, șoferi! Aceste mașini nu vor mai putea fi înmatriculate, de la 1 ianuarie 2021, în România. Află care sunt acestea

adevarul

Vehiculele cu volan pe dreaptă provenite din Regatul Unit al Marii Britanii nu vor mai putea fi înmatriculate în România, începând cu data de 1 ianuarie 2021, cu excepţia situaţiei în care perioada de tranziţie dintre UK şi Uniunea Europeană (UE), în contextul Brexit, nu va fi prelungită, se arată într-un comunicat de presă al Registrului Auto Român (RAR).

Registrul Auto Român a transmis recent un comunicat de presă în care se arată că mașinile cu volan pe dreapta, provenite din Marea Britanie, nu vor mai putea fi înmatriculate în România.

Încă o româncă ajunsă în Grecia este infectată cu noul coronavirus. Este al doilea caz semnalat în mai puțin de 24 de ore

„Până la data de 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie stabilită ca urmare a Acordului de retragere, dar care poate fi prelungită. În consecinţă, până la 31.12.2020 se acceptă, în aceleaşi condiţii, omologările UE emise de UK, adică şi autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din UK vor putea primi CIV (Cartea de Identitate a Vehiculului), dacă respectă celelalte condiţii aplicabile”, se arată în comunicatul citat de agerpres.ro.

Ce se întâmplă cu mașinile deja înmatriculate?

Ne vom trata curând? Un vaccin împotriva COVID-19 a dat rezultate! Imunitatea tuturor participanţilor a crescut considerabil

Pentru mașinile care sunt echipate cu postul de conducere pe dreapta și care sunt deja înmatriculate în România, RAR nu a transmis până în acest moment nici o prevedere legislativă.

Pe de altă parte, RNTR 7 impune obligativitatea înlocuirii farurilor originale cu unele care emit un fascicul luminos asimetric, orientat spre partea dreaptă a drumului.O altă prevedere legală face referire la omologarea individuală a autovehiculelor cu volan pe partea dreaptă, dar care au suferit modificări constructive: "Omologarea autovehiculelor echipate cu postul de conducere pe partea dreaptă în raport cu planul median longitudinal al vehiculului şi care au suferit modificări ale caracteristicilor constructive menţionate în CIV se acordă numai dacă postul de conducere se schimbă pe partea stângă în raport cu planul median longitudinal al vehiculului".

Noile buletine electronice: Copiii sub 14 ani ar putea să aibă cărţi de identitateÎn acest sens, RAR menţionează că, în mod concret, dacă un autovehicul înmatriculat în România cu volanul pe partea dreaptă se prezintă la inspecţie după ce i-au fost aduse modificări constructive, acesta va putea fi reomologat doar dacă şi postul de conducere a fost mutat pe partea stângă.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro