Antena Căutare

Lovitură dură pentru cei care vor să beneficieze de programul Rabla! Ce este obligatoriu să aibă toate mașinile

Prezent la o conferință despre transportul inteligent, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, a făcut un anunț ce va stârni valuri de nemulțumire. Programele Rabla și Rabla Plus vor suferi modificări, începând cu 1 ianuarie 2019. De la această dată, autovehiculele fără inspecţia tehnică periodică făcută nu vor mai putea fi înscrise. 

Prezent la o conferință despre transportul inteligent, președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu, Cornel Brezuică, a făcut un anunț ce va stârni valuri de nemulțumire. Programele Rabla și Rabla Plus vor suferi modificări, începând cu 1 ianuarie 2019. De la această dată, autovehiculele fără inspecţia tehnică periodică făcută nu vor mai putea fi înscrise.

”Am considerat că ITP-ul este o condiţie obligatorie în ceea ce priveşte casarea unei maşini şi stoparea poluării, deoarece ITP-ul dă dreptul utilizatorului sau proprietarului de autovehicul de a funcţiona, de a circula pe drumurile publice. Atâta timp cât acesta nu are un ITP valabil, nu poate circula. În consecinţă, nu generează nici emisii şi tocmai acesta a fost considerentul pentru care am introdus în actul normativ care este în vigoare, dar cu aplicabilitate începând cu ianuarie 2019, tocmai pentru a nu crea o blocare a pieţei, condiţia de ITP valabil”, a declarat Cornel Brezuică.

Președintele Administraţiei Fondului pentru Mediu a adăugat:

„Deci, dorim să scoatem din circulaţie toate autovehiculele care generează emisii de poluanţi şi să le înlocuim cu unele noi şi mai puţin poluante.”

Șoferii prinși băuți la volan vor putea conduce în continuare, dacă acceptă să facă acest lucru... Nu e glumă! Şoferii prinşi sub influenţa alcoolului s-ar putea urca la volan a doua zi! Ce condiții trebuie să îndepline...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x