Antena Căutare

Presiunea în pneuri: Cum o verifici - acvila-romania.ro

Performantele mașinii tale sunt influențate, printre altele, de nivelul presiunii din pneuri. Dacă presiunea din pneuri, indiferent ca este vorba de anvelope pentru camioane sau de cauciucuri pentru SUV-uri, nu este cea potrivită, pot să apară mai multe probleme. De exemplu, poate crește consumul de carburant. De asemenea, o presiune inadecvată uzează mai repede anvelopele. În plus, o anvelopă cu presiune incorectă se poate sparge în timp ce te afli la volan. Iar să-ți explodeze un cauciuc în timp ce conduci este unul dintre cele mai rele lucruri care ți se poate întâmpla când ești la volan.

Dacă vrei ca tu și mașina ta să nu aveți de suferit din cauza presiunii nepotrivite din anvelope, este obligatoriu să o verifici periodic. Însă înainte să evaluezi presiunea din anvelopele mașinii tale este necesar să știi care sunt valorile recomandate. Informații despre presiunea în roți poți găsi, în funcție de modelul și de marca autoturismului tău, în cartea tehnică a mașinii, pe stâlpul dintre portiere, în interiorul capacului de la rezervor sau pe marginea portierei dreaptă față. În scenariul în care nu găsești informații despre presiunea optimă în pneuri nici în cartea autovehiculului și nici în locurile din mașina ta menționate anterior, mai există o sursă de unde poți să te informezi: Internetul. Mai exact, website-ul producătorului autoturismului. După ce descoperi care este presiunea optimă pentru roțile mașinii tale, poți să o verifici. Descoperă, mai jos, cum poți să verifici presiunea optimă din pneuri.

Analizează martorii de bord

Unul dintre cele mai simple lucruri pe care le poți face pentru verificarea presiunii din roți este ca, de fiecare dată când te urci în mașină, să analizezi martorii de bord. Mașinile moderne au, în interior, niște calculatoare de presiune pentru anvelope. Calculatorul de presiune pentru roți are un corespondent pe bordul mașinii tale. Respectivul corespondent este martorul TMPS. TMPS este acronimul pentru „Tyre Pressure Monitoring System”, adică „sistem de monitorizare a presiunii în roți”. În situația în care roțile mașinii tale au probleme cu presiunea, martorul TMPS te va atenția. De obicei, martorul TMPS devine vizibil în bord dacă presiunea dintr-un cauciuc scade cu 25% în raport cu valoarea optimă.

Folosește un manometru

Manometrul este un instrument cu care se măsoară presiunea unui gaz sau a unui lichid în stare de vapori dintr-un spațiu închis. O să găsești manometre în benzinării, la service-urile auto și în atelierele de vulcanizare. Dacă nu vrei să te deplasezi până la unul dintre locurile menționate anterior, poți să-ți cumperi un manometru și să verifici presiunea roților chiar la tine acasă, în fața blocului sau în garaj.

Nu verifica presiunea „din ochi”

Foarte mulți oameni măsoară presiunea existentă în anvelope „din ochi”. Nu proceda și tu astfel, deoarece o astfel de abordare este greșită total. Oricât de buni ai avea ochii nu o să-ți dai seama niciodată, doar privind o anvelopă, dacă presiunea din interior este 2,2 sau 2,5 atmosfere.

ATENȚIE, șoferi! Zilele libere vin cu restricţii impuse pe autostrăzi şi drumurile naţionale intens circulate... TAXA AUTO 2018. Află AICI totul despre noul timbru de mediu! Cât va costa pentru fiecare maşină în parte şi de când intr...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x