Antena Căutare

România, sufocată de mașini vechi. Numai în primele șase luni au fost înmatriculate 280.000 de autoturisme second hand

România este sufocată de autovehicule din ce în ce mai vechi! Comparativ cu anul trecut, numărul înmatriculărilor a crescut cu peste 600 de mii.

România este sufocată de autovehicule din ce în ce mai vechi! Comparativ cu anul trecut, numărul înmatriculărilor a crescut cu peste 600 de mii.

Problema este că aproape jumătate dintre ele sunt mai vechi de 10 ani.Şi ştim ce înseamnă acest lucru: din ce în ce mai multă poluare şi mai mult zgomot.

Zgomot, claxoane, nervi şi zeci de minute pierdute. Asta presupune traficul din oraşele mari din ţară. Atât pietonii, cât şi şoferii au răbdarea pusă la încercare în fiecare zi. În primele şase luni, în România, s-au înmatriculat 280 de mii de maşini second-hand, iar 195 de mii mai vechi de 10 ani.

În primul semestru al acestui an, au trecut pe la Registul Auto Român peste 106 mii de autovehicule Euro 4 şi 50 de mii Euro 3. Bucureştiul apare în fruntea oraşelor europene poluate cu particule fine, iar asta îi costă ani de viaţă pe locuitorii Capitalei.

Un studiu realizat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii arată că un bucureştean ar trăi cu aproape doi ani în plus, dacă ar respira aerul din Stockholm.

În Capitală, statisticile arată în curând vom avea mai multe autoturisme decât locuitori. Sunt peste 1,3 milioane de maşini, iar populaţia oficială este de mai puţin de două milioane.

Citește mai mult pe Observator.tv!

De-a râsu’-plânsu’! Unul dintre bogații lumii și-a achiziționat două mașini Ferrari…dar nu are cu ce să le plătească. Co... Schimbare RADICALĂ! Cum va arăta noua DACIA. Modelul care o să se vândă ca pâinea caldă!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x