Antena Căutare

S-a terminat cu mașinile înmatriculate în Bulgaria! Ce se întâmplă cu autoturismele din România, inscrise în țara vecină

Avalanșa de mașini cu numere de Bulgaria ar putea deveni istorie în țara noastră, asta după ce Ministrul de Finanțe vecin a anunțat că intenționează să introducă rapid taxarea mașinilor în funcție de gradul de poluare, pe modelul românesc. 

Avalanșa de mașini cu numere de Bulgaria ar putea deveni istorie în țara noastră, asta după ce Ministrul de Finanțe vecin a anunțat că intenționează să introducă rapid taxarea mașinilor în funcție de gradul de poluare, pe modelul românesc.

“Modelul pe care mașinile sunt impozitate este asociat în mare parte cu valoarea lor, fără a lua în considerare suficient gradul de poluare“, a spus oficialul bulgar, potrivit profit.ro.

Bulgaria este printre puținele țări din Uniunea Europeană în care taxa auto este determinată de valoarea mașinii, astfel că taxa anuală pentru o mașină diesel cu o vechime de 20 de ani este de zece ori mai mică decât cea aplicată unui autoturism nou, cu un mic motor pe benzină sau model hibrid, mai scrie sursa citată.

Tot mai mulți români și-au înmatriculat mașinile în Bulgaria, profitând astfel de taxele mici impuse de vecini, pentru mașinile mai vechi.

Lovitură pentru posesorii acestui model de Dacia. Sunt probleme și este necesară verificarea urgentă!... Lovitură pentru șoferi! Intră în vigoare din MAI 2018: Ce drept are polițistul dacă vă prinde în trafic cu ITP-ul expira...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x