Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Legea circulației pe drumurile publice a fost modificată. De anul acesta, devine obligatoriu pentru toții șoferii

Șoferii care nu se prezintă la examinarea medicală, riscă să-şi piardă automat permisul de conducere. Aceasta este doar una dintre prevederile ce vizează modificările din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. 

Șoferii care nu se prezintă la examinarea medicală, riscă să-şi piardă automat permisul de conducere. Aceasta este doar una dintre prevederile ce vizează modificările din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

În plus, începând cu 2019, orice medic poate trimite un șofer la o examinare medicală obligatorie, în cazul în care are suspiciuni privind o eventuală problemă de sănătate a acestuia, care să nu permită deținerea permisului auto sau a condusului pe străzi publice. Până acum, doar medicul de familie putea să facă o astfel de trimitere, informează capital.ro.

Potrivit legii, de acum, orice medic va fi autorizat să trimită şoferii la control în cazul în care observă o problemă de sănătate care nu permite deţinerea permisiului auto. Noua lege prevede sancțiuni atât pentru șoferii care nu se prezintă la controlul medical, cât și pentru medicii care nu respectă noile reguli.

„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidenţa sau îngrijirea sa, prezintă afecţiuni medicale prevăzute în ordinul ministrului sănătăţii emis conform alin. (2), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistenţă medicală autorizată”, prevede acum Codul Rutier.

Recomandari