Antena Căutare

Spirra - supercar coreean

Coreenii anunta ca sunt gata sa lanseze primul supercar. Insa, fiind vorba despre Coreea, se pare ca nu e chiar un supercar curat...Spirra este numele lui si a trait sub forma de concept multi ani, pana cand sa fie confirmat pentru productie.

Intre timp, si-a schimbat si proprietarii (Proto Motors a fost cumparat de Oullim Group, asa ca acum se cheama Oullim Motors), iar acesti noi sefi sunt foarte increzatori asupra faptului ca masina va fi lansata candva in decursul acestui an.

Nimic ciudat pana acum. Nimic ciudat daca faci abstractie de faptul ca designul masinii a ramas blocat in acea perioada de acum 9 ani. Si asta dupa standardele coreene. Sau daca nu ti se pare ciudat sa te gandesti la Tesla (sau Lotus) in fiecare clipa in care o privesti. Dar partea cu adevarat bizara vine abia atunci cand incepi sa citesti caracteristicile tehnice ale acestui supercar.

2010/06/15//62184-lateral.jpg

Motorul provine, fireste, de la cea mai sportiva marca a tarii, si anume Hyundai. Este un V6 de 2,7 litri care vine pregatit in patru stadii: 1, 2, 3 si... 4. Aceste patru stadii nu au un nume, asa ca ne vom lua libertatea de a le numi noi:

1
- „Stadiul Am Supercar Dar Nu Mi-am Luat Carnetul Inca", cu 175 CP si 245 Nm - valori putin ilare chiar si pentru un hot-hatch.
2 - „Stadiul Mi-am Luat Un Supercar Din Coreea Pentru Ca Nu Am Avut Bani De Unul Adevarat", cu 330 CP si 471 Nm, obtinuti cu ajutorul unei turbine.
3 - „Stadiul Mi-am Luat Supercar Din Coreea Pentru Ca Nu Stiam Ca Se Fac Si In Alte Tari", cu 420 CP si 490 Nm, obtinuti cu ajutorul unei turbine mai mari.
4 - „Stadiul Mi-am Luat Supercar Din Coreea Pentru Ca Sunt Cele Mai Bune. Parerea Mea...", cu pana la 500 CP si 539 Nm, obtinuti cu ajutorul a doua sisteme turbo. Pentru toate stadiile, exista doar o singura varianta de transmisie - manaula in sase trepte - care duce puterea catre rotile din spate.

In cele din urma, nu e frumos sa te pronunti pana cand nu ai incercat produsul final, iar o astfel de initiativa ar trebui incurajata, asa ca - mai ales daca vine si cu un pret decent - Spirra s-ar putea dovedi o alegere buna pentru oamenii care pun pret mai mare pe placerea de a conduce decat pe orgoliu si imagine. Si design...

sursa: Top Gear

Volvo C60 2012 decapotabil, "scapat" pe Internet... FOTO! Vezi cum arata BMW X3 2011!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x