Antena Căutare

Statul impune o nouă taxă auto. Valoarea ar putea fi uriașă: 3000 de euro!

O nouă taxă auto până la finalul anului 2018, este anunțul făcut de Ministrul Mediului care susține că este necesară o metodă de penalizare a proprietarilor de mașini care poluează.

O nouă taxă auto până la finalul anului 2018, este anunțul făcut de Ministrul Mediului care susține că este necesară o metodă de penalizare a proprietarilor de mașini care poluează.

"Atunci când emit un ordin de ministru, scot o ordonanță de urgență, un HG, un proiect de lege, întotdeauna ele sunt foarte bine fundamentate și inclusiv fac dezbatere publică astfel încât să nu am niciun fel de fisură în adoptarea acelui act normativ. Așa vă spun și de data aceasta. Am spus că undeva până la sfârșitul anului pentru că ne dorim să luăm absolut la mână, împreună cu colegi de la Ministerul Transporturilor, RAR, Ministerul Finanțelor, Ministerul Justiției, pe toate părțile, analiza acestei viitoare metode de penalizare a poluatorului în sensul că nu dorim ca ea să mai fie atacată, contestată și să câștige cineva în instanță. Adică din toate punctele de vedere să ne asigurăm", a spus Grațiela Gavrilescu.

La sfârşitul lunii iulie, Ministrul Mediului a explicat că "noua variantă nu va fi, de fapt, o taxă de mediu".

'Nu vom vorbi de nicio taxă de mediu, dar nu vreau să se repete greşeala de până acum. Vreau ca formula de calcul la care se lucrează la ora actuală, să fie o formulă care să nu mai poată fi contestată, atacată, care să stea în picioare, astfel încât într-adevăr cel care poluează să fie cel care să plătească o penalitate. Am promis că, până la finele acestui an, Grupul de lucru să-şi încheie activitatea şi să prezinte o variantă finală. Până atunci, avem grijă să facem prevenţie prin lansarea unor proiecte de prevenire a poluării printr-o serie de proiecte', a spus Gavrilescu.

În luna martie, în spaţiul public a apărut informaţia conform căreia Ministerul Mediului pregăteşte introducerea unei taxe auto, fiind înaintate variante de taxare cuprinse între 50 şi 3.000 de euro. Graţiela Gavrilescu a declarat atunci că înformaţiile apărute în presă nu sunt adevărate.

Comisia Europeană a solicitat României, în luna mai 2018, să îşi alinieze taxele de înmatriculare a vehiculelor la legislaţia UE, invocând întârzierile în rambursarea taxei de înmatriculare pentru vehiculele achiziţionate din state membre UE.

"Dat fiind că normele româneşti aplicabile restituirii taxelor nu respectă principiile cooperării loiale, echivalenţei şi efectivităţii, este încălcată legislaţia UE (articolul 110 din TFUE). În cazul în care România nu ia măsuri în următoarele două luni, Comisia poate transmite un aviz motivat autorităţilor române", se arăta într-un comunicat al CE.

Ăsta e cel mai tare număr de înmatriculare din România! Toți oamenii își întorc privirea!... Veste bună sau începutul unor tragedii? Autostrăzi fără limită de viteză, anunță încă o țară din Europa: “Construim aut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x