Antena Căutare

Test-Achats: Dacia, cea mai fiabila marca

Dacia a fost desemnata marca cea mai fiabila, in urma unui sondaj realizat de Asociatia consumatorilor Test-Achats.

In total, 187 de vehicule au fost trecute in revista de catre ancheta realizata de Test-Achats, la care au participat 30.000 de consumatori din cinci state europene, Belgia, Franta, Spania, Italia si Portugalia.

Comparativ cu raportul precedent, de acum doi ani, filiala Renault a urcat de pe locul trei pe primul, devansand Honda si Kia.

Potrivit anchetei Test-Achats, cele mai putin fiabile masini sunt Jeep si Smart.

Toyota, pe locul patru in clasamentul general marcilor, este castigatoare din punct de vedere al modelelor, Prius 1800 fiind ales de catre consumatori drept cel mai fiabil. Modelul Toyota este urmat de Renault Scénic 1500 D si Dacia Sandero 1500 D.

Pe ultimul loc la modele, din punctul de vedere al fiabilitatii, se claseaza tot un Renault, Espace 2200 D, care a fost comercializat intre anii 2002 si 2006.

Din punctul de vedere al costului intretinerii si reparatiilor, consumatorii participanti la sondaj au arata ca acesta este in medie de 400 euro/an.

Honda si Skoda au obtinut cele mai scazute costuri, de 261 euro/an. La polul opus se pozitioneaza Mercedes, cu o medie de 500 euro/an si BMW, cu 515 euro/an.

Sursa: Financiarul

Agentii de la Rutiera au dat peste 500 de sanctiuni in weekend... VIDEO! Britanicii, profund impresionati de Dacia Duster...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x