Antena Căutare

Test TopGear cu Mercedes CLS Shooting Brake

Mercedes a pus din nou pe jar designerii de la Audi si BMW, pentru ca tocmai a scos CLS Shooting Brake. E o masina cu patru usi cu linie de coupe si portbagaj mai mare decat o Seria 5 Touring. Cum necum, Mercedes a inventat o noua categorie de masini. Din nou...

Desi nu pare, termenul “shooting brake” sau “shooting break” este aproape la fel de vechi ca automobilul. In 1910, Rolls-Royce a numit un Silver Ghost Shooting Brake, cel mai probabil pentru ca era destinat sa duca gentlemeni la vanatoare cu pustile si cu cainii lor.

Mai tarziu, conceptul a capatat o tenta mai romantica, fiind atasat mai degraba pe modele ca Volvo P1800 sau Aston Martin DB5 Shooting Brake. In ultima vreme, probabil ca exponentul cel mai traditional al denumirii ramane Ferrari FF, pentru ca mașina este, in esenta, un cross intre un coupe si un break.

Prin urmare, a spune despre CLS ca e un Shooting Brake poate parea usor exagerat la prima vedere: masina are 5 usi, nu 3. Dar in condițiile in care CLS a fost marketat drept coupe inca din 2004, iar batalia niselor auto a ajuns acolo sus, langa razboi si dragoste, ca imprejurare in care totul e permis, cel mai probabil e ca lumea va primi masina cu brasele deschise.

Click aici pentru informatii complete si mai multe fotografii.

O noua bijuterie la Salonul Auto din Paris. Cu ce vor francezii sa cucereasca piata... Noul Logan, tot mai aproape de Romania. Vezi cat costa noile modele Dacia!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x