Live acumAsia Express - Drumul Comorilor
Prime Time 20:30Asia Express - Drumul Comorilor

Toţi şoferii din România trebuie să afle! Se schimbă toate taloanele auto

O nouă schimbare se anunţă pentru şoferi! Autorităţile au anunţat că, de la 1 iulie, toate autovehiculele vor primi cărţi de identitate de tip nou

O nouă schimbare se anunţă pentru şoferi! Autorităţile au anunţat că, de la 1 iulie, toate autovehiculele vor primi cărţi de identitate de tip nou

Din fericire, este vorba doar despre maşinile noi, la prima înmatriculare, dar şi despre cele la mâna a doua, care sunt aduse în ţară pentru înmatriculare.

Astfel, Registrul Auto Român actualizează conţinutul, pentru ca proprietarii şi autorităţile să aibă mai multe informaţii privind datele tehnice ale maşinii - unele necesare inclusiv la stabilirea impozitelor, a explicat, pentru Radio România Actualităţi, directorul general al instituţiei, George Dincă: "Principala schimbare va fi în completarea mult mai multor rubrici în cartea de identitate.Elementele noi sunt trecerea în cartea de identitate a unor informaţii precum norma de poluare europeană, valoarea CO2, sistem de propulsie.Cine are carte de indentitate veche va merge cu această carte până când maşina va ieşi din parc, natural".

Șoferii care efectuează unele modificări tehnice, precum montarea unui sistem de alimentare cu gaz tip GPL, vor păstra vechile documente. Schimbarea cărţilor de identitate, inclusiv la cerere, este gratuită, potrivit Radio România Actualităţi.

Este important de ştiut că schimbarea cărţilor de identitate, inclusiv la cerere, este gratuită.

Recomandari