Antena Căutare

Mesaj de ultimă oră! De când își pot recupera românii taxa auto. Ce sunt îndemnați să facă

O veste neașteptată îi surprinde pe români! Aceștia sunt îndemnați să își recupereze taxa auto în cel mai scurt timp, în ciuda faptului că Guvernul a stabilit prelungirea termenului până la 30 iunie 2019.

Veste bună pentru șoferi. Start pentru recuperarea taxei auto! Până când își pot cere românii bani înapoi

O veste neașteptată îi surprinde pe români! Aceștia sunt îndemnați să își recupereze taxa auto în cel mai scurt timp, în ciuda faptului că Guvernul a stabilit prelungirea termenului până la 30 iunie 2019.

Deputatul PNL Florin Roman a anunţat, joi, că îi îndeamnă pe românii care aşteaptă recuperarea banilor pe taxa auto şi au o hotărâre judecătorească definitivă să execute ANAF, inclusiv să solicite poprirea conturilor ,, Îi îndemn pe cei care au hotărâri judecătoreşti definitive sa se adreseze unui executor judecătoresc şi să execute ANAF, inclusiv să solicite poprirea conturilor. Toţi cei care urmau să primească contravaloarea taxei auto în septembrie 2018 au fost amânaţi la plata pana la 1 iulie 2019”, a afirmat Florin Roman, printr-un comunicat de presă.

Liberalul a adăugat că ministrul Finanţelor oferea asigurări că sumele vor fi plătite până la sfârşitul anului precedent. Deputatul PNL reaminteşte că o solicitare expresă în acest sens a fost făcută de către Comisia Europeană, însă acţiunea lui Eugen Teodorovici a rămas la nivelul de promisiune: „Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, dădea asigurări ca toate aceste sume vor fi plătite până la sfârşitul anului. Deşi Comisia Europeană a solicitat expres finalizarea plăţilor până la sfârşitul anului trecut, Ministrul Finantelor Publice a rămas doar la stadiul de promisiune, iar apoi a decis o prorogare. Chiar dacă plăţile vor începe la 1 iulie, pana la momentul încasării efective de către toţi beneficiarii vor trece încă cel puţin 6-9 luni”, a conchis Florin Roman.

Guvernul a stabilit să prelungească restituirea banilor din taxele auto până la 30 iunie 2019. Aşadar, fie că vorbim despre taxa specială auto, despre cea pe poluare ori despre cea pentru emisiile poluante, titularii îşi vor primi banii înapoi cu o întârziere de până la o jumătate de an faţă de termenul iniţial. În cazul timbrului de mediu, termenul de restituire a fost extins cu trei luni, conform Capital.

Ti-a expirat permisul? Iata ce iti trebuie pentru unul nou!... Codul Rutier, modificat din nou! Amenzi drastice pentru șoferii care fac LIVE pe Facebook! Ce alte sancțiuni sunt prevăz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x