Antena Căutare

VIDEO / BMW M3 GT2 LM - un Art Car semnat Jeff Koons

Noul “art car” de la BMW pare o iluzie optica sau linii de culoare pe ecranul unui televizor stricat. Pentru asta ar trebui inventat cuvantul “colorgasmic”!

De la sfarsitul anilor '70, cand BMW a inventat curentul "Art Car", tot lucratorul de la vopsitorie se crede artist. Iar vestile bune au continuat sa curga pentru cei care nu au pus niciodata piciorul intr-o galerie de pictura moderna, pentru ca BMW a ajuns anul acesta la al 17-lea „art car": BMW M3 GT2 LM care poarta semnatura artistului Jeff Koons.

Lansarea, desfasurata la Centrul Pompidou din Paris, a avut loc cu ceva mai multe de o saptamana inaintea cursei de 24 ore de la Le Mans (12-13 iunie), unde doua BMW-uri M3 E92 vor incerca sa obtina victoria la clasa GT2.

2010/06/04//56201-bmw.jpg

Koons, care colaboreaza cu BMW din 2003, si-a indreptat atentia asupra exploziilor de lumini si a vitezei, asa cum sunt surprinse de fotografiile realizate in timpul noptii la cursa de 24 de ore de la Le Mans. Si astfel a iesit o mixtura luminoasa de culori puternice. Creatia lui Koons se doreste a fi o evocare a puterii, miscarii si luminii. Designul evoca aspectul dinamic al unei masini de curse, chiar si atunci cand bolidul stationeaza.

„Vioara intai" a echipei bavareze este masina care poarta numarul 79, in memoria cursei desfasurate de BMW Art Car-ul creat de Andy Warhol in 1979. Echipajul ei este format din Andy Priaulx, Dirk Muller si Dirk Werner, iar a cea de-a doua masina inscrisa de BMW este compusa din alti trei redutabili piloti de turisme: Jorg Muller, Uwe Alzen si Augusto Farfus. Vai de rivalii de la clasa GT2 care vor vedea in oglinzi BMW-ul "art car" si nu vor stii daca este adevarat sau o himera a noptii...

sursa: topgear.ro

Mitsubishi L200 cu forte proaspete... Audi A8 s-a lansat in Romania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x