Antena Căutare

VIDEO! Volvo P1800 cu inima de Aston Martin

Construita in 1961, aceasta frumusete suedeza a fost trimisa la uzina Aston Martin din Marea Britanie cu scopul unui posibil parteneriat tehnic intre Volvo si A.M. Aici, inginerii englezi i-au facut un transplant de "inima" modelului P1800 cu un motor prototip de 2,5 litri cu 4 cilindri in linie.

Cu toate ca acel parteneriat intre cei doi constructori nu a fost finalizat datorita unor probleme financiare cu care se confruntau cei de la Aston Martin in acea perioada, acel P1800 cu "inima" englezeasca nu a fost sters din registrele istoriei auto. Dupa ce a fost detinuta de diversi colectionari auto din Europa de Vest, aceasta masina este in prezent proprietatea lui Beat Ross, un om de afaceri din Elvetia.

Cele doua variante de serie a lui P1800, echipate cu motoarele de 1,8 litri si 100CP, respectiv cel de 2,0 litri si 120CP sunt printre cele mai apreciate masini clasice in existenta. Cinci exemplare ale acestui model au fost folosite de Roger Moore in serialul TV Sfantul. Dintre acestea, unul a fost ciopartit de dragul cinematografiei, iar un altul a devenit ulterior filmarilor pentru Sfantul masina personala a lui Roger Moore. sursa: topgear

foto: topgear.ro

Ford a oprit productia modelului Crown Victoria... Vezi TOP 5 cele mai vandute masini din toate timpurile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x