Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00iUmor

REZULTATE BACALAUREAT 2018. Cum poţi obţine AJUTOR DE ŞOMAJ dacă nu ai promovat examenul

Aproape 40.000 de absolvenți au picat examenul de Bacalaureat și pot opta pentru indemnizația de șomaj sau se pot înscrie la o școală postliceală.

Aproape 40.000 de absolvenți au picat examenul de Bacalaureat și pot opta pentru indemnizația de șomaj sau se pot înscrie la o școală postliceală.

Care sunt condițiile care trebuie îndeplinite pentru a obține indemnizația de șomaj:

-să nu realizeze mai mari de 500 de lei pe lună
-să nu urmeze o formă de învăţământ la data solicitării
-sunt obligaţi să îşi caute de lucru
-să nu refuze un loc de muncă găsit de AJOFM
-dosarul trebuie depus în termen de 60 de zile.

Potrivit legii, indemnizația de șomaj pentru cei care au picat Bacalaureatul este de 250 de lei și se acordă timp de șase luni. Asta dacă se înscriu în baza de date a agenţiilor judeţene de ocupare până pe 25 iulie. Absolvenţii pot beneficia de acest drept o singură dată pentru fiecare formă de învăţământ absolvită.

Ajutorul nu se dă cu corigenţe

Ajutorul de şomaj poate fi acordat atât celor care vor promova Bacalaureatul, cât şi picaţilor sau elevilor care nu au participat la examen. Important este să nu aibă corigenţe. ”În situaţia în care unii tineri mai au corigenţe, şi nu au situaţia încheiată la toate materiile, aceştia vor fi obligaţi să se prezinte în interval de 60 de zile de la susţinerea şi promovarea examenului de corigenţă. În acest sens adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ va specifica data promovării”, anunţă reprezentanţii ANOFM.

Cine nu primeşte bani de la stat

Tinerii care nu vor veni la timp vor fi înregistraţi ca şomeri, dar nu vor primi bani de la stat. Nu pot beneficia de indemnizaţia de şomaj absolvenţii care la momentul solicitării acestui drept au fost admişi la facultate. De asemenea, nu primesc ajutorul absolvenţii licenţiaţi ai facultăţilor de medicină, medicină dentară şi farmacie care, la data solicitării dreptului, au promovat concursul naţional de rezidenţiat pe locuri sau pe posturi.

REZULTATE BACALAUREAT 2018. În sesiunea iunie-iulie 2018, rata de promovare a BACALAUREATULUI a fost de doar 67,7%. Anul trecut, au promovat în prima sesiunea a Bacalaureatului 71,4% din totalul celor înscrişi.

În Bucureşti, rata de promovare a Bacalaureatului a fost de 72,86%, iar în Cluj nivelul de promovare este de 81,14%. În Prahova, au promovat peste 68% dintre elevi, iar în Constanţa 61%.

Judeţul Teleorman are, în continuare, una dintre cele mai mici rata de promovare: doar 47,3% dintre elevi au reuşit să obţină note de trecere la Bacalaureat 2018.

Recomandari