Antena Căutare

Care e orașul din România care va înlocui artificiile de Revelion cu un spectacol cu drone. Poluarea fonică, unul dintre motive

Autoritățile unui oraș din România au decis să renunţe la focul tradițional de artificii din noaptea dintre ani. Se pare că unul dintre motive ar fi tocmai poluarea fonică prea mare. Iată ce oraș a luat această decizie și ce alte motive l-a împins să facă această alegere.

colaj Galerie
Care e orașul din România care va înlocui artificiile de Revelion cu un spectacol cu drone. Unul dintre motive, poluarea | Shutterstock

Primăria orașului a decis să renunţe la una dintre marile bucurii ale oamenilor din noaptea dintre ani. Cu toate acestea, autoritățile se laudă cu au găsit o soluție inedită și mult mai prietenoasă cu mediul comparativ cu clasicul foc de artificii. Este vorba despre un spectacol cu drone. Iată despre ce oraș este vorba.

Citește și: Care e orașul din România cu cele mai mici facturi la căldură. Pe acești locuitori scenariul temperaturilor scăzute nu îi sperie

Care e orașul din România care a dat focul de artificii pe spectacolul cu drone

În timp ce alte autorități își fac planuri pentru a avea cele mai spectaculoase artificii, Primăria din Iaşi a decis să renunţe la tradiția din noaptea de Revelion. Decizia oficialităților a fost motivată de poluarea fonică excesivă, potrivit Antena3.

Un alt motiv pentru care s-a decis înlocuirea artificiilor cu un spectacol cu drone este siguranța animalelor, potrivit Spynews. Se pare că zgomotul creat de artificii este extrem de supărător pentru patrupede, iar unii oameni se trezesc că rămân fără animalele de companie în noaptea dintre ani.
Citește și: Unde se află orașul scufundat din România. De ce a fost băgat sub ape de Nicolae Ceaușescu

Se pare că proiectul a fost deja aprobat, ceea ce înseamnă că în noaptea dintre ani, locuitorii din Iași vor fi încântați de un spectacol creat de 200 de drone și lasere, potrivit aceleași surse menționate mai sus. Mecanismul a fost creat pentru a imita jocul de lumini pe care îl făceau artificiile până acum.

Astfel, în locul spectacolului pirotehnic, oamenii se vor bucura, în acest an, de un show cu drone şi lumini, asta dacă vreamea va permite acest lucru.

Citește și: Orașul din România care a intrat în top 10 cele mai frumoase târguri de Crăciun 2022 din Europa. Unde îl poți vedea

Care e orașul din România care renunță la luminile de Sărbători anul acesta

Se pare că nici locuitorii din Bârlad nu vor putea să simtă, cu adevărat, magia Sărbătorilor de iarnă, anul acesta, potrivit Spynews. Scumpirile la energia electrică l-au determinat pe edilul localității să stingă luminile în cea mai importantă zi din an și să găsească o soluție alternativă.

Pentru a nu opri de tot magia Sărbătorilor de iarnă, primarul s-a gândit să atârne câteva ghirlande luminoase în centrul orașului, în dreptul străzii Republicii. În plus, Primăria orașului Bârlad apelează, pentru al cincilea an consecutiv, la toți cetățenii care doresc să ofere bradul de Crăciun. Acesta va fi amplasat în fața cădirii Primăriei municipiului, potrivit aceleași surse menționate mai sus.

Camilla a decis să pună capăt unei tradiții existente la Casa Regală din Evul Mediu. La ce renunță Regina Consoartă... Cât costă astăzi un apartament vechi cu trei camere, în București. Cei care vor să își cumpere o locuință au de câștigat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x