Antena Căutare

Care e orașul din România cu cele mai mici facturi la căldură. Pe acești locuitori scenariul temperaturilor scăzute nu îi sperie

Deși majoritatea românilor se tem de o scădere bruscă a temperaturilor și de eventualele cheltuieli ridicate la căldură, există, totuși, o așezare unde aceste scenarii nu par atât de sumbre. Despre care oraș este vorba.

colaj
Care e motivul pentru care acest oraș din România înregistrează cele mai mici facturi la căldură. | Shutterstock

Pentru locuitorii unui oraș din România, iarna și facturile la căldură de luna viitoare, care se preconizează a fi ridicate, nu par să le trezească îngrijorare, potrivit fanatik.ro. Din contră, acest oraș se „laudă” cu cele mai mici facturi înregistrate. Iată cum se asigură căldura în locuințele din ținutul care a ajuns la această performanță.

Citește și: Elena Merișoreanu, factură uriașă la gaze. Cât are de plătit îndrăgita artista doar pe o lună: „Dacă vă spun, vă speriați”

Motivul pentru care acest oraș din România înregistrează cele mai mici facturi la căldură

Deși aproape toată România și majoritatea statelor din Europa se tem de temperaturile scăzute și de costurile ridicate la căldură, pentru Beiuș, un orășel cu circa 10.000 de români, situația se prezintă altfel, potrivit aceleași surse menționate mai sus.

Motivul pentru care acest orășel din județul Bihor se va bucura de căldură din belșug în această iarnă este dat de faptul că locuitorii se încălzesc cu ajutorul apei geotermale. Astfel, tariful achitat lunar pentru acest serviciu este cel mai mic din întreaga ţară, potrivit sursei mai sus menționate.

Beiuș este așezat la poalele muntelui, iar apa geotermală care ajunge în oraș este extrasă de la o adâncime de 3.000 de metri. Aceasta asigură agentul termic pentru toate apartamentele din oraș și pentru o mare parte din case.

Citește și: Tarifele la energie electrică se schimbă de la 1 ianuarie 2023. Românii vor plăti mai puțin pe facturi

Cât costă încălzirea lunară a unui apartament din Beiuș

Se pare că în mica așezare de la poalele munților, nicio persoană nu suferă frigul, din contră oamenii stau îmbrăcați extrem de subțire în casă. Întrebat cum resimte temperatura în propriul apartament, un localnic din Beiuș a răspuns că stă îmbrăcat cu pantaloni scurți și tricou:

„Stăm în pantaloni scurți şi tricou”, a răspuns localnicul, citat de sursa menționată mai sus.

„În zilele acestea în care toate, de la curent la apă, la canal, toate utilităţile au crescut, totuşi avem cel mai scăzut preţ la gigacalorie şi la metru cub de apă geotermală. Nu doar locuinţele sunt încălzite cu energie geotermală, ci şi instituţiile publice” a declarat primarul din Beiuș, Gabi Popa, citat de sursa menționată mai sus.

Astfel, se pare că în această zonă din Bihor abia dacă se achită puțin peste 100 de lei. De exemplu, la o locuință cu două camere, facturile variază între 80 şi 100 de lei, în funcție de suprafață, în timp ce la trei camere, se achită între 120 şi 150 de lei, potrivit sursei menționate mai sus.

Fiica cea mică a fostului președinte american Donald Trump s-a căsătorit în acest weekend. Cum a arătat Tiffany la mare ... O felie din tortul servit la nunta Regelui Charles a fost scoasă la licitație. De la ce sumă pornește bucata de 800 de g...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x