Antena Căutare

Cum o să fie vremea de Crăciun. Ce anunț au făcut meteorologii pentru următoarea perioadă

Administrația Națională de Meteorologie a dezvăluit cum va fi vremea în următoarea perioadă. Ce temperaturi ne așteaptă de Crăciun și ce spun meteorologii.

Imagine cu o femeie care privește pe geam cerul înnorat. Galerie
Cum o să fie vremea de Crăciun. Ce anunț au făcut meteorologii pentru următoare perioadă | Shutterstock

Meteorologii au anunțat recent prognoza meteo reprezentativă pentru perioada 27 noiembrie - 25 decembrie 2023. Anunțul care a venit îi ia în surprindere pe cetățeni având în vedere că nu am mai avut o lună de noiembrie atât de rece de foarte mulți ani.

Cum va fi vremea în luna decembrie

Administrația Națională de Meteorologie avetizează faptul că în zonele de munte temperaturile vor fi mult mai scăzute decât cele normale în perioada următoare, însă în apropierea Crăciunului acestea vor depăși limitele așteptate.

În săptămâna 27 noiembrie 2023 - 4 decembrie 2023, în zonele montane valorile termice vor scădea mai mult decât se așteaptă locuitorii, iar în restul țării temperaturile vor fi potrivite perioadei de final de noiembrie - început de decembrie.

În săptămâna 4 decembrie 2023 - 11 decembrie 2023 se așteaptă în toată țara cantități de precipitații, în timp ce la munte va fi mai frig decât în restul țării. Toate zonele din România sunt lovite de un aer rece, iar temperaturile vor fi scăzute pe tot parcursul săptămânii.

Citește și: Ger, viscol și ninsori în România! Capitala şi 22 de judeţe, afectate de vremea rea. Unde s-au închis școlile și nu este curent

În săptămâna 11 decembrie 2023 - 18 decembrie 2023, temperaturile vor urca și se vor apropia de valorile normale ale acestei perioade în toată țara. Se așteaptă, de asemenea, precipitații în diferite zone ale României, însă nu vor depăși limitele normale.

În săptămâna 18 decembrie 2023 - 25 decembrie 2023, valorile termice vor continua să urce și să depășească limitele normale ale perioadei de Crăciun, mai ales în partea de nord a țării. Vor fi așteptate precipitații la nivelul întregii țări și temperaturi peste limita valorilor termice specifice sfârșitului lunii decembrie.

Citește și: Drumuri din mai multe zone din țară sunt închise și blocate. Pe unde nu se poate circula din cauza zăpezii și a viscolului

Cum va fi vremea în luna decembrie în principalele orașe din țară

În București, pe luna decembrie este înregistrată o temperatură medie de 3 grade Celsius, temperatura minimă fiind de 1 grad, iar cea maximă de 6 grade. Se așteaptă ploi, temperaturi scăzute, umiditate de 85% și un cer înnorat.

În Alba-Iulia, temperatura medie este de 2 grade Celsius, iar atmosfera este un rece și uscată în cea mai mare parte a lunii.

În Arad, temperatura medie este, de asemea, de 3 grade Celsius, iar atmosfera este un rece și ploioasă în cea mai mare parte a lunii.

În Bacău, Bistrița și Brăila, temperatura medie este de 2 grade Celsius, respectiv 3 grade, predominând cerul înnorat, aerul rece și umiditate de peste 80%.

În Brașov, temperatura medie este de -1 grad Celsius și se așteaptă o perioadă foarte răcoroasă, plină de umiditate și de precipitații.

Citește și: Când se aprind luminile festive în București. Delia ”deschide” Târgul de Crăciun din Piața Costituției

În Buzău, Focșani și Constanța, media temperaturilor este de 3 grade Celsius, și respectiv 6 grade Celsius, iar atmosfera va fi una uscată și mult prea rece pentru această perioadă.

În Călărași media așteptată este de 4 grade Celsius, atmosfera fiind una rece și ploioasă o mare parte din timp.

În Cluj-Napoca se așteaptă o medie de 0 grade Celsius, umiditatea predominând în toată perioada a lunii decembrie.

În Craiova, temperatura medie este de 3 grade Celsius și se așteaptă o perioadă foarte răcoroasă și uscată.

În Galați, se așteaptă de asemenea, o atmosferă uscată și răcoroasă cu o temperatură medie de 3 grade Celsius.

În Iași, temperatura medie este de 1 grad Celsius, iar atmosfera este un rece și uscată în cea mai mare parte a lunii.

În Miercurea- Ciuc se așteaptă o medie de -2 grade Celsius, predominând în toată perioada a lunii decembrie o atmosferă uscată și răcoroasă.

Citește și: Cât a ajuns să coste un brad artificial anul acesta. Prețurile la care clienții se uită cu ochii mari

În Oradea și Satu-Mare, temperatura medie este de 3 grade Celsius și se așteaptă o perioadă foarte răcoroasă și uscată.

În Sibiu, media temperaturilor este de 1 grad Celsius, și respectiv 6 grade Celsius, iar atmosfera va fi una umedă și mult prea rece pentru această perioadă.

În Timișoara, temperatura medie este de 3 grade Celsius, iar atmosfera este un rece și umedă în cea mai mare parte a lunii.,

În Zalău, temperatura medie este de 1 grad Celsius și se așteaptă o perioadă foarte răcoroasă și relaltiv uscată.

Citește și: Cât a ajuns să coste kilogramul de carne de porc, acum, înainte de decembrie. La ce să te aștepți pentru Crăciunul din acest an

Gabriela Prisăcariu se confruntă cu dureri mari de spate. Ce diagnostic a primit și de ce este nevoită să facă recuperar... Cât a ajuns să coste un coș de cumpărături pentru Crăciun. Prețurile care îi pun pe gânduri pe tot mai mulți dintre româ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x