Se dau bani pentru motorină! Ce categorii de români îi pot obține. Ce trebuie să facă

 

Statul dă bani pentru motorină unei categorii de români, conform unui act normativ, a anunțat, vineri, Ministerul Agriculturii.

Oficialii au anunțat că bugetul a fost majorat și o anumită categorie de români va primi mai mulți bani. În prezent, sprijinul financiar pentru oameni este de 1,7964 lei/litru motorină.

Vineri, 20 septembrie, Ministerul Agriculturii a anunțat detalii despre proiectul de act normativ ce crește suma alocată pentru plata ajutorului de la stat în anul 2019 de la 580 de milioane de lei la 589.6 milioane de lei, pentru a se asigura resursele necesare plății ajutorului de stat pentru perioadei aprilie – iunie 2019, scrie stiriagricole.ro, citat de libertatea.ro.

Totodată, Ministerul Agriculturii lărgeşte lista beneficiarilor care vor încasa acest ajutor de stat, incluzând aici şi organismele/organizaţiile de testare a soiurilor, de cercetare respectiv universităţile, institutele şi staţiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol, informează cei de la bugetul.ro.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură sunt: producătorii agricoli, persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale și/sau persoane juridice, grupuri de producători recunoscute, sau organizații de producători recunoscute, după caz, care exploatează terenuri agricole, cresc sau exploatează animale, individual sau în forme de asociere; organizațiile și federațiile de organizatii de imbunatatiri funciare; organismele/organizatiile de cercetare, respectiv universitățile, institutele și stațiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI