Antena Căutare

Actiunile bancilor europene scad puternic

Actiunile bancilor europene continua sa scada puternic si azi, dupa declinul de joi, din cauza temerilor privind incetinirea economiei globale si a dificultatilor de finantare pentru unele institutii de credit din Europa, iar actiunile UniCredit au fost chiar suspendate de la tranzactionare.



Potrivit Reuters, la aproximativ o ora de la deschiderea burselor, indicii FTSE 100 britanic se afla in scadere cu 2,4%, DAX german cu 3,1%, iar CAC 40 francez cu 3,4%.

Bancile britanice au fost printre cele mai puternic lovite. Barclays a scazut cu 6,2%, Lloyds cu 5,7%, iar Royal Bank of Scotland cu 3,7%.

In Franta, Societe Generale, care a pierdut 12% joi, se afla in declin cu 2%, iar BNP Paribas cu 3,4%.

Pe bursa din Italia, Intesa Sanpaolo a coborat cu 4,2%. Bancile italiene au fost afectate in ultima perioada de temerile legate de indatorarea foarte ridicata a statului. Titlurile UniCredit au fost suspendate dupa ce au inregistrat scaderea maxima permisa de piata italiana.

Sursa: Jurnalul National

Cuzman, SIF Banat-Crisana: Eu sunt gata sa dau in scris ca listarea BCR este o varianta mai proasta decat ce am discutat... Maxim istoric: Un gram de aur costa in Romania 178,2 lei, cu 8 lei mai mult in numai o zi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x