Actiunile bancilor europene scad puternic

Actiunile bancilor europene continua sa scada puternic si azi, dupa declinul de joi, din cauza temerilor privind incetinirea economiei globale si a dificultatilor de finantare pentru unele institutii de credit din Europa, iar actiunile UniCredit au fost chiar suspendate de la tranzactionare.Potrivit Reuters, la aproximativ o ora de la deschiderea burselor, indicii FTSE 100 britanic se afla in scadere cu 2,4%, DAX german cu 3,1%, iar CAC 40 francez cu 3,4%.

Bancile britanice au fost printre cele mai puternic lovite. Barclays a scazut cu 6,2%, Lloyds cu 5,7%, iar Royal Bank of Scotland cu 3,7%.

In Franta, Societe Generale, care a pierdut 12% joi, se afla in declin cu 2%, iar BNP Paribas cu 3,4%.

Pe bursa din Italia, Intesa Sanpaolo a coborat cu 4,2%. Bancile italiene au fost afectate in ultima perioada de temerile legate de indatorarea foarte ridicata a statului. Titlurile UniCredit au fost suspendate dupa ce au inregistrat scaderea maxima permisa de piata italiana.

Sursa: Jurnalul National

Parteneri
Detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Ce a purtat sora mai mică a Ducesei la ambele ceremonii
Puțini au observat detaliul ascuns de la nunțile lui Kate și Pippa Middleton. Sora cea mică a Ducesei de Cambridge a purtat un accesoriu atât ca domnișoară de onoare, cât și ca mireasă, la propria nuntă din 2017.
Catine.ro
Ultimele știri