Antena Căutare

AFP: Romania a iesit din recesiune in al doilea trimestru al lui 2010

Romania a iesit din recesiune dupa al doilea trimestru al lui 2010, noteaza jurnalistii de la AFP care citeaza un raport al INS. Jurnalistii mai scriu insa ca autoritatile romane se asteapta la o contractie a economiei, pentru tot anul 2010.



Analizele Institului National de Statistica corespund previziunilor analistilor si expertilor FMI: o usoara crestere economica in al doilea trimestru si o scadere in urmatoarele doua trimestre. Au aparut si primele consecinte ale anuntului INS: Bursa a avansat cu 0,5%.

Din toamna anului 2008 PIB-ul a inregistrat scaderi in fiecare trimestru, cu o exceptie in trimestrul trei din 2009. Autoritatile romane si FMI mizeaza pe o revenire a economiei in 2011, cand PIB ar putea creste cu 1,5 - 2%.

Situatia este insa mai buna in Europa. Germania a inregistrat cea mai mare crestere economica din ultimii 23 de ani. Saltul de 2,2% se datoreaza investitiilor si exporturilor. Vesti bune si pentru Franta. Economia acestei tari a crescut cu 0,6%. Acest lucru se datoreaza investitiilor corporatiste si cheltuielilor de consum, spun analistii.

sursa foto: financiarul.com

Conflict major intre Oracle si Google din cauza platformei Java... Numarul pagubitilor la CreditEurope Bank Brasov a ajuns la 25...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x