Antena Căutare

Alegerea imprimantei fiscale: ghid util

Imprimantele fiscale sunt echipamente care vin în sprijinul comercianților care vor să desfășoare activități de business în mod legal.

Imprimantele fiscale sunt echipamente care vin în sprijinul comercianților care vor să desfășoare activități de business în mod legal.

Tehnologia în baza căreia funcționează imprimantele fiscale este una care asigură un nivel ridicat de fiabilitate și tot datorită ei, există și imprimante fiscale mobile. Astfel, imprimantele pot fi utilizate și în industrii precum cea a organizării de evenimente sau cea a serviciilor de curierat.

Ce rol are imprimanta fiscala?

Imprimanta fiscală are aceeași menire precum o casă de marcat, numai că modul în care îndeplinește rolul de a înregistra încasările făcute de o entitate comercială este unul mai complex.

Imprimantele fiscale sunt comercializate împreună cu o aplicație software, pentru că ele nu au un sistem de operare propriu, iar acest lucru este explicat de lipsa existenței ecranului și a tastaturii. Operatorul le poate utiliza doar prin intermediul unui computer separat, tocmai de aceea este nevoie să apeleze la o aplicație care să faciliteze interacțiunea. De altfel, inclusiv aplicația utilizată trebuie să respecte anumite standarde de calitate și prevederi legale, pentru că riscurile la care se poate supune un agent comercial care nu ține cont de aceste prevederi pot fi destul de mari.

Din punct de vedere al funcțiilor pe care le are o imprimantă fiscală, acestea sunt mai ușor de înțeles dacă sunt comparate cu funcționalitățile unei case de marcat obișnuite. La fel ca o casă de marcat, imprimanta eliberează bonul fiscal, în baza datelor introduse de operator, referitoare la produsele sau serviciile care au fost achiziționate de către client. Totuși, imprimanta eliberează bonuri mai late, pe care pot fi înscrise mai multe informații referitoare la articole și care pot cuprinde mai mult text, în general. Imprimanta este mai complexă decât o casă de marcat și pentru că pune la dispoziție mai multe cote de TVA și variante de discount. De asemenea, imprimantele atenționează operatorul atunci când rolele de hârtie necesare generării bonurilor au fost epuizate și dispun de sistem auto-cutter.

De unde cumperi imprimante fiscale omologate?

Având în vedere rolul imprimantelor fiscale, este absolut necesar ca acestea să funcționeze în mod sută la sută legal. Tocmai de aceea, dacă trebuie să achiziționezi o imprimantă fiscală, asigură-te că o faci de la furnizori autorizați. Atât echipamentul în sine, cât și softul utilizat trebuie să fie avizate conform legii. Pentru a te asigura că apelezi la furnizori omologați și bine puși la punct cu toate standardele pe care legea le impune comercianților de imprimante fiscale, cercetează bine piața înainte de a investi în aceste echipamente. Totodată. Trebuie să ții cont de faptul că prețul imprimantelor poate varia, întrucât furnizorii vor pune la dispoziție oferte personalizate, în funcție de preferințele tale și de specificul activității comerciale pe care o desfășori.

Ce criterii trebuie să urmărești în alegerea imprimantei?

Desigur, cel mai important aspect de care trebuie să ții cont atunci când alegi să investești într-o imprimantă este ca echipamentul, dar și aplicația software care îl folosește, să fie omologate și perfect compatibile cu legea în vigoare. Gradul de durabilitate și mobilitate este un alt aspect important de care trebuie să ții cont când alegi imprimanta, iar una mobilă pare a fi cea mai bună opțiune în prezent. Este de preferat să investești o sumă mai mare, într-o imprimantă care să reziste o perioadă lungă de timp, decât să mergi pe variante mai ieftine și mai puțin rezistente. Dacă alegi această variantă, cu siguranță vei reuși să cumperi și un echipament rapid, pentru că viteza este un alt criteriu în baza căruia poți să îți formezi o opinie despre calitatea imprimantei fiscale. Funcțiile pe care aceasta le oferă trebuie sp fie cât mai diversificate.

Imprimantele fiscale reprezintă alternative mai complexe și eficiente decât casele de marcat, iar utilizarea unor echipamente omologate și aflate la un nivel ridicat, din punct de vedere calitativ, va face ușoară desfășurarea activității tale de business în mod legal.

BNR Curs valutar 12 aprilie. Vești bune pentru leu! Cât scad astăzi principalele monede de schimb... Fără legume si fructe pe masa de Paște. Fiscul a blocat sute de TIR-uri la graniţă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x