Antena Căutare

Alstom a încheiat un contract de 755 de milioane de euro în Marea Britanie, pentru recondiţionarea şi întreţinerea trenurilor electrice operate de Avanti West Coast

Alstom a încheiat un contract de 755 de milioane de euro în Marea Britanie, pentru recondiţionarea şi întreţinerea trenurilor electrice operate de Avanti West Coast, iar contractul va contribui la crearea a 100 de noi locuri de muncă, arată un comunicat.

"Cea mai reprezentativă flotă feroviară din Regatul Unit va face obiectul unei îmbunătăţiri majore, ceea ce va conduce la crearea a zeci de posturi de ingineri cu înaltă calificare şi a altor sute de posturi în întreaga ţară. În contextul stimulării sectorului de producţie, toate cele 56 de trenuri electrice Pendolino utilizate pe magistrala West Coast vor fi recondiţionate în baza unui contract pe şapte ani, în valoare de aproximativ 755 milioane euro (642 milioane lire sterline), semnat între noul operator al rutei, Avanti West Coast, şi compania Alstom care a construit flota", se arată în comunicat.

Pe lângă lucrările de modernizare a trenurilor Pendolino, a căror valoare se ridică la 150 milioane euro (127 milioane lire sterline), programul fiind considerat cel mai amplu derulat vreodată în Marea Britanie, contractul cuprinde şi întreţinerea acestor trenuri de către Alstom până în 2026, în paralel cu o nouă flotă de trenuri comandată recent de la Hitachi.

Primele trenuri pendulare revoluţionare Pendolino au intrat în funcţiune pe ruta Londra - Glasgow în ianuarie 2003. Recondiţionarea va viza, în principal, instalaţiile de la bord, îmbunătăţiri în privinţa zonelor de magazine şi refacerea toaletelor, un iluminat mai eficient, crearea de noi spaţii în interior, precum şi montarea de încărcătoare pentru telefoane la nivelul scaunelor şi îmbunătăţirea conexiunii Wi-Fi în tot trenul.

Contractul va da naştere unui număr de 100 de posturi pentru persoane cu înaltă calificare, provenind mai ales de la Centrul Alstom pentru Transport şi Tehnologii din Widnes, pe lângă alte sute de posturi de ingineri existente, asigurate la principalele depouri din Glasgow, Liverpool, Manchester, Oxley şi Wembley.

"În regiunea Liverpool încercăm să creăm o economie echitabilă şi favorabilă incluziunii, unde populaţia locală să beneficieze de această investiţie. Autoritatea asociată a alocat 3,4 milioane de lire sterline pentru finanţare, ca să ajute Alstom să îşi deschidă unitatea revoluţionară la Halton. Sunt foarte încântat că, datorită acestei noi fabrici, localnicii vor putea beneficia de locuri de muncă şi cursuri de ucenicie ani de zile de acum înainte, prin proiecte ca acesta", a declarat Steve Rotheram, primarul regiunii metropolitane Liverpool.

Avanti West Coast, operator de servicii feroviare intercity pe magistrala West Coast, este o asociere în participaţiune între FirstGroup şi Trenitalia, ce asigură menţinerea unei căi ferate mai curate şi mai ecologice de-a lungul Coastei de Vest a Marii Britanii.

FirstGroup plc este un furnizor de servicii de transport în Marea Britanie şi în America de Nord. Anul trecut, la un profit de 7,1 miliarde lire sterline şi circa 100.000 de angajaţi, a transportat 2,2 miliarde pasageri.

Trenitalia este operatorul feroviar numărul unu din Italia şi unul dintre cei mai importanţi din Europa, fiind prezent şi în Franţa, Germania şi Grecia. În Regatul Unit, prin filiala sa Trenitalia UK, Grupul conduce, în sistem c2c, o firmă francizată. Trenitalia este singurul operator de mare viteză din lume care se confruntă cu concurenţa feroviară autohtonă, asigurând un serviciu de excepţie clienţilor şi realizând venituri de peste 5,37 miliarde euro.

Alstom dezvoltă şi comercializează sisteme integrate şi oferă o gamă completă de echipamente şi servicii, de la trenuri de mare viteză, metrouri, tramvaie şi autobuze electric, până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului şi soluţii de mobilitate digitale. În anul fiscal 2018/2019, Alstom a înregistrat vânzări de 8,1 miliarde euro şi comenzi în valoare de 12,1 miliarde euro. Compania Alstom are sediul principal în Franţa, dar este prezentă şi în peste 60 de ţări, fiind angajatorul unui număr de 36.300 de persoane.

Sursa : news.ro

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa salubrizării din judeţul Mureş... Piaţa PC-urilor a crescut în 2019...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x