Antena Căutare

Angela Merkel: "Este o iluzie sa asteptam salvarea de la Banca Centrala Europeana"

Cancelarul Germaniei Angela Merkel a avertizat, luni, investitorii, ca este gresit sa se astepte ca Banca Centrala Europeana sa rezove criza datoriilor publice din Europa fara o uniune politica, scrie Bloomberg.

"Speranta ca o singura banca ne va salva cand suntem intr-o situatie dificila este o iluzie", a spus Angela Merkel, argumentand ca nu se poate gasi o solutie asemanatoare celei din Statele Unite in lipsa unui acord si a unei uniuni politice.


Comentariile cancelarului german au situat guvernele tarilor europene in centrul gasirii unei solutii pentru criza datoriilor. Merkel si presedintele Frantei au anuntat ca autoritatile statelor din zona Euro ar putea finaliza pactul fiscal pana la data de 30 ianuarie, cu o luna inainte de termenul stabilit.

Desi situatia in zona Euro este "serioasa", pe termen mediu, prognozele sunt "bune", a declarat Angela Merkel. "Nu am recastigat increderea inca (...) Sa convingi pietele este o mare provocare", a zis cancelarul german.

Merkel a respins stimularea economica guvernamentala drept singura modalitate de a obtine crestere economica in tarile care se lupta cu austeritatea. Europa are la dispozitie un fond structural de aproximativ 350 de miliarde de euro, pus la dispozitie pentru perioada 2007 - 2013, care ar putea fi folosit pentru asigurarea cresterii.

"Europa are bani pentru a ajuta membrii mai slabi, dar trebuie sa tintim catre excelenta, catre cele mai bune practici si sa nu ne multumim cu mediocritatea. In cazul acesta, nu avem nicio sansa ca si continent", a declarat Merkel.

sursa: Antena3

Yenul, cea mai puternica moneda din lume... Udrea: Domeniul schiabil din Poiana a avut cele mai bune incasari de dupa Revolutie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x