Antena Căutare

Angela Merkel se gandeste sa relaxeze conditiile din acordul cu Grecia

Desi are o relatie incordata cu membrii coalitiei de guvernare, care adopta in continuare o politica dura in raporturile cu Grecia, Angela Merkel pare dispusa la concesii.

Prinsa intre apelurile la indulgenta venite de la Atena si nevoia de a afisa o atitudine severa, Angela Merkel pare dispusa la o cale de mijloc. "Merkel cunoaste bine sensibilitatile, dincolo de cei doar 27 de membri ai coalitiei care au votat ultima data impotriva, astfel ca linia oficiala este sa fie dura cu Grecia. Insa, in acelasi timp, sunt impinsi in fata unii ca sa incerce apele, sa vada cum ar putea fi abandonata aceasta linie dura", a afirmat Klaus-Peter Wilsch, membru al Uniunii Crestin Democrate, partidul condus de Merkel.

Cu toate acestea, nu s-au facut referiri cu privire la posibile masuri. Cel mai probabil, cancelarul german va incerca sa ajunga la o intelegere cu premierul elen Antonis Samaras, pentru a permite ambelor parti sa scape cu fata curata, informeaza Income Magazine.

Creditorii internationali ai Greciei, Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Centrala Europeana, vor decide in luna septembrie daca vor continua finatarea externa a statului elen, in functie de progresul reusit de Atena privind tintele din acord.

foto: Intact Images

Tot mai multi romani merg la recalificare profesionala. Vezi care sunt cele mai cautate specializari!... IAR s-au scumpit carburantii! Vezi noile preturi!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x