Antena Căutare

Antonescu: Guvernul nu ar trebui sa cedeze presiunilor FMI

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, dupa sedinta BPC, ca formatiunea sa sustine Ordonanta 50/2010, el apreciind ca Guvernul nu trebuie sa cedeze presiunilor FMI, fiind necesar sa actioneze in interesul unui numar mare de cetateni romani.

"PNL sustine Ordonanta 50 si credem ca Guvernul nu trebuie sa cedeze presiunilor FMI si trebuie sa actioneze, asa cum, in acest caz, Ordonanta o face, in interesul unui numar foarte mare de cetateni romani", a spus Antonescu.

FMI si Comisia Europeana insista pentru modificarea OUG 50/2010 privind creditele populatiei, pentru a asigura un echilibru intre banci si consumatori, dar evita sa prezinte in clar daca aceasta este o conditionalitate stricta pentru eliberarea urmatoarei transe.

"Ne intereseaza ca populatia sa fie protejata dar vrem sa ne asiguram si ca nu existe ceva care sa pericliteze stabilitatea financiara. Sunt optimist ca vom gasi o solutie care respecta ambele obiective (...) Vrem sa ne asiguram ca am respectat acest echilibru pentru continuarea programului ", a raspuns Franks, intrebat daca modificarea OUG 50/2010 reprezinta o conditionalitate pentru eliberarea urmatoarei transe.

Directorul de tara pentru Romania al Comisiei Europene, Istvan Szekely, a aratat ca institutia intelege nevoia de protectie in plus a consumatorilor, in special in domeniul financiar bancar, dar trebuie sa se asigure si ca sistemul bancar este solid, iar legislatia europeana este respectata.

CITESTE si...

Oficiali europeni: Romania risca lansarea procedurii de infringement prin nemodificarea OUG 50

FMI ne da pe mana bancilor

Sursa: Jurnalul National

Romania, in urma cu 100 de ani fata de statele din UE... Leul isi continua deprecierea fata de euro. Vezi cursul valutar!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x