Antena Căutare

ArcelorMittal va inchide permanent doua furnale din regiunea industriala istorica a Frantei

ArcelorMittal, cel mai mare producator de otel din lume, a anuntat ca va inchide permanent doua furnale din regiunea Lorraine, din estul Frantei, considerate un simbol al revolutiei industriale franceze. Ca urmare, peste 600 de angajati isi vor pierde locul de munca. Imediat dupa ce anuntul a fost facut public sindicalistii au blocat drumul de acces spre fabrica.

Guvernul francez intentioneaza sa trimita spre discutare in Parlament, pana la finele anului, o lege care sa-i permita rascumpararea siturilor industriale care urmeaza sa fie inchise.

Inchiderea celor doua furnale din Lorraine va pune capat unui mod de viata in aceasta regiune unde siderurgia, mult timp in inima revolutiei industriale franceze, a devenit un simbol identitar, relateaza hotnews.ro. Aceasta dimensiune explica mentinerea a numeroase fabrici care ar fi trebuit inchise, in logica industriala, in timp ce regiunea vecina din Germania si-a inceput reconversia. Socul petrolier din 1973, incetinirea mondiala a comenzilor, cresterea in putere a producatorilor asiatici au condus ineluctabil la slabirea industriei europene a otelului si la pierderea a zeci de mii de locuri de munca.

Spaga pentru autostrada Comarnic-Brasov? CNADNR l-a suspendat din functie si il cerceteaza disciplinar pe directorul Dir... Moneda nationala s-a depreciat usor pana la 4,5220 lei/euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x