Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Astăzi este Ziua Mondială a Poștei. Cum a depășit Poșta Română perioada grea de acum câțiva ani

Ziua Mondială a Poştei se sărbătoreşte, în fiecare an, la data de 9 octombrie. Această zi memorează înfiinţarea Uniunii Generale a Poştelor, care a avut loc în anul 1874, prin semnarea Tratatului de la Berna

Ziua Mondială a Poştei se sărbătoreşte, în fiecare an, la data de 9 octombrie. Această zi memorează înfiinţarea Uniunii Generale a Poştelor, care a avut loc în anul 1874, prin semnarea Tratatului de la Berna.

Ziua Mondială a Poștei a fost declarată oficial în cadrul Congresului Uniunii Poştale Universale, desfăşurat la Tokyo, în 1969.

Scopul marcării acestei zile este acela de a conştientiza rolul sectorului poştal în viaţa oamenilor şi a societăţilor de afaceri, dar și de a sintetiza contribuţia sa la dezvoltarea socială şi economică a ţărilor. Totodată, Ziua Mondială a Poștei are menirea să încurajeze statele membre ale Uniunii Poştale Universale să întreprindă programe prin care să transmită mesajele lor şi să facă cunoscute activităţile proprii în rândul publicului şi a mass-media la nivel naţional.

Poșta Română a depășit perioada grea pe care a avut-o în ultimii ani

În perioada următoare, Poşta Română se va concentra pe investiții care vor repoziționa instituţia și o vor alinia la cerințele de automatizare firești ale pieței.

” Noi, cei din Poșta Română construim legături între oameni de peste 155 de ani. Astăzi este ziua mondială a Poștei, zi în care aș vrea, în primul rând, să le urez La mulți ani tuturor celor care fac parte din această mare familie. În al doilea rând, aș vrea să amintesc că anul acesta este un an în care ne putem bucura că Poșta Română a depășit o perioada grea pe care a traversat-o în ultimii ani. Compania a ajuns să își tripleze profitul și datorită eforturilor tuturor angajaților. Asta se traduce prin faptul că în perioada următoare, ne vom concentra pe investiții care vor repoziționa Poștă Română acolo unde îi este locul și o vor alinia la cerințele de automatizare firești ale pieței, pentru că numai prin investiții, putem realiza creșterea veniturilor companiei care să permită ulterior măriri salariale ale personalului din Poșta Română”, a declarat Mircea Tudosie, directorul genereal al Poştei Române, pentru Gazeta de Sud.

Afaceri și profit net în creștere pentru Poșta Română

În primele șase luni ale acestui an, Compania Națională Poșta Română a consemnat o cifră de afaceri de 622,2 milioane de lei, de la 568,76 milioane de lei în iunie 2018, iar profitul net a urcat de aproape trei ori, la 29,4 milione de lei, comparativ cu 10,63 milioane de lei la finele primului semestru din anul precedent. Profitabilitatea companiei s-a îmbunătățit pe fondul reducerii cheltuielilor financiare cu 41,7% și dublării veniturilor financiare. Poșta este unul dintre cei mai mari jucători locali de profil, având peste 23.500 salariați.

Poșta Română are posibilitatea să ajungă acolo unde niciun alt operator privat nu reușește, în societatea noastră de consumatori captive. Datele furnizate de Banca Mondială indică faptul că birourile de poștă reprezintă furnizorii cei mai convenabili din punct de vedere economic atunci când vine vorba de un transfer bancar. Poșta Română a ajuns să fie lider pe piața serviciilor poștale în România, având o cifră de afaceri anuală de peste 1,2 miliarde lei. Acest serviciu operează printr-o rețea de peste 5.600 oficii poștale ce au acoperire națională.

În fiecare an, peste 150 de ţări sărbătoresc Ziua Mondială a Poştei

De Ziua Mondială a Poștei, administraţiile poştale lansează emisiuni dedicate acestei date sau noi servicii poştale, organizează festivităţi şi evenimente speciale sau conferinţe cu specific postal.

Sursă: Gazeta de Sud, Profit.ro, Jurnal Spiritual.eu

Recomandari