Antena Căutare

Banca a anunțat! Apare o nouă bancnotă! Cum arată și când va intra în circulație?

Veste importantă mai ales pentru europeni! Banca Centrală Europeană a decis să introducă în circulație în data de 4 aprilie 2017. 

Sursa foto: cotidianul.ro

Veste importantă mai ales pentru europeni! Banca Centrală Europeană a decis să introducă în circulație în data de 4 aprilie 2017.

Aceasta va fi cea de-a patra bancnotă din seria "Europa", după cea de 5 euro care a intrat în circulaţie în luna mai 2013, urmată la sfârşitul lunii septembrie 2015 de noua bancnotă de 10 euro, iar în luna noiembrie 2015 de noua bancnotă de 20 euro.

"Introducerea noii bancnote de 50 de euro va spori şi mai mult siguranţa monedei noastre. Elementele sale de ultimă generaţie ne ajută să ne protejăm moneda. Acestea se înscriu în eforturile noastre continue de a menţine stabilitatea euro, o monedă utilizată cotidian de 338 de milioane de cetăţeni din întreaga zona euro", a declarat Yves Mersch, membru al Comitetului executiv al BCE.

Noua bancnotă de 50 de euro include o fereastră-portret, element de siguranţă inovator utilizat pentru prima dată în cazul bancnotei de 20 euro din seria "Europa". Atunci când bancnota este îndreptată spre o sursă de lumină, o fereastră transparentă din apropierea marginii superioare a hologramei redă portretul Europei, personaj din mitologia greacă, care este vizibil pe ambele feţe ale bancnotei. Acelaşi portret apare şi în filigran.

Aversul bancnotei include un "număr verde-smarald", respectiv un număr strălucitor care, la înclinarea bancnotei, îşi schimbă culoarea din verde-smarald în albastru-închis şi creează un efect luminos care se deplasează în sus şi în jos. Aceste elemente de siguranţă facilitează verificarea autenticităţii noii bancnote de 50 de euro prin utilizarea metodei "atinge, priveşte, înclină", arată b365.ro.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Măsuri în cazul posesorilor de carduri bancare! ANAF va avea acces la conturile și datele tale personale... Nebunie pe piața metalelor prețioase! Prețul argintului a crescut considerabil...
Cupluri zodiacale care devin mai puternice peste ani. Dragostea lor durează o viață întreagă
În „baletul cosmic”, anumite perechi zodiacale se angajează într-un dans care se...
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023. Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul online. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 5 iunie 2023 spune că Berbecii sunt sfătuiți să renunțe la mediul...
Parteneri
Cel mai bun smoothie antiinflamator. Nutriționiștii îl recomandă pentru micul dejun
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x