Antena Căutare

Banca Mondiala: Iesirea Greciei din "Euro" ar pune in pericol Spania si Italia

Presedintele Bancii Mondiale (BM), Robert Zoellick a estimat ca o eventuala decizie a Greciei de a parasi "Zona Euro" ar ridica probleme serioase pentru Spania, Italia si alte state din blocul monetar cu datorii mari, care trec prin programe de reforme structurale.

Criza datoriilor de stat din "Zona Euro" ramane cel mai mare risc pentru economia globala, a afirmat Zoellick, adaugand ca "cea mai importanta problema nu va fi Grecia, ci Spania si Italia".

Daca Grecia ar decide sa iasa din "Zona Euro", efectele propagate in economia globala ar fi foarte grave, amintind de consecintele falimentului Lehman Brothers din septembrie 2008, a mai spus seful BM, explicand ca "pericolul real apare atunci cand evenimentele incep sa afecteze increderea intr-o asemenea masura incat te intalnesti cu momente de lipsa de lichiditate, care anunta ca ceva urmeaza sa se prabuseasca, fie companii, fie banci".

Ministrul Economiei: Pretul fix cu "baietii destepti" din energie, eliminat... Spania, pe urmele Greciei? Moody's a retrogradat ratingul a 16 banci spaniole...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x