Live acum
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

Bank of China vrea sa intre pe piata romaneasca

Bank of China, una dintre cele mai mari banci din lume, este interesata sa intre pe piata romaneasca, a anuntat, vineri, Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), dupa o intalnire intre reprezentantii Camerei si cei ai institutiei de credit. La intalnire au participat, printre altii, reprezentantii sucursalei din Ungaria a Bank of China.

"Zhang Gang (directorul general adjunct al Bank of China Ungaria, n.r.) a prezentat intentiile Bank of China de a se stabili pe piata romaneasca. in prezent, Bank of China detine peste 1.000 de sucursale si birouri in toata lumea, dintre care circa 20 in Europa. Dupa deschiderea sucursalei din Ungaria, acestia analizeaza oportunitatea stabilirii si pe piata din estul Europei", se arata intr-un comunicat al CCIR.

Bank of China este printre cele mai mari banci din lume avand, la 30 septembrie, active de aproape 1.400 miliarde euro. Activele din sistemul bancar romanesc se plaseaza putin peste 80 de miliarde de euro.

Sucursala din Ungaria a fost deschisa in 2003, aceasta fiind prima institutie financiara lansata de Bank of China in Europa Centrala. in Europa Bank of China mai este prezenta cu filiale, birouri sau agentii in Marea Britanie, Luxemburg, Olanda, Italia, Franta, Germania si Rusia.

Citeste si Jurnalul!

Recomandari