Antena Căutare

BNR a introdus in piata intre 500 si 700 milioane euro

Economistul-sef al ING, Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, spune ca leul s-a intarit incepand cu 14 februarie ca urmare a interventiilor BNR.

"Conform estimarilor noastre banca centrala a vandut intre 500 si 700 milioane euro pe parcursul lunii februarie", a declarat economistul-sef al ING, Nicolaie Alexandru-Chidesciuc, pentru Jurnalul National.

Acesta a mai adaugat ca in luna martie scaderea leului a fost determinata in cea mai mare parte de piata, iar BNR a intervenit pe fondul cutremurului din Japonia. Pe de alta parte si comentariile unor oficiali ai BNR au creat conditii pentru intarirea ampla si rapida a leului.

Cum Ministerul de Finante va primi astazi 1,2 miliarde euro de la UE, este posibil ca BNR sa mai vanda in viitor euro (pentru reglarea lichiditatii) si deci nu este exclusa intarirea in continuare a leului, sustine Chidesciuc.

"Noi vedem nivelul de 4 lei/euro ca minim in acest an, dar nu excludem si un curs sub 4 lei/euro. Credem insa ca raportul EUR/RON va creste incepand cu iulie, pe masura ce rata inflatiei va scadea", sustine economistul-sef al ING.

Sursa: Jurnalul National

Romania a primit a patra transa din imprumutul de la Comisia Europeana... Evaziunea fiscala in agricultura, mai mare decat media nationala...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x