Antena Căutare

BNR a urcat prognoza de inflatie pentru acest an 3,2%

Mugur Isarescu estimeaza o crestere a preturilor cu 3% pentru 2012. Banca Nationala a Romaniei a ridicat prognoza de inflatie de la 3% la 3,2%, pentru 2012, din cauza efectului de baza, a anuntat, marti, guvernatorul BNR.

"Pana in trimestrul patru din 2013 vedem o anumita variatie a inflatiei pe care o tintim, decembrie la decembrie, dar in limitele intervalului (...) peste 80% din variatiile din acest an provin din efectul de baza. Modificarile de prognoza sunt minore, dar echipa noastra de proiectie este scrupuloasa", a spus Isarescu, conform Mediafax.

Guvernatorul BNR a aratat ca in comparatie cu datele anterioare, noile informatii demonstreaza ca minimul de inflatie asteptat sa fie atins in primul trimestru din acest an nu va cobori sub 2%.

"Efecte mai putin favorabile vedem acum din partea preturilor alimentare volatile. Impactul pe datele actuale este mai putin favorabil. De aceea nu vedem ca va mai putea sa scada IPC sub 2% in primavara acestui an", a continuat Isarescu.

Mugur Isarescu aratat ca in noua prognoza se regaseste un impact diminuat al preturilor administrate la energie electrica si gaze, intrucat Guvernul a negociat cu FMI si CE amanarea majorarii preturilor.

Leul pierde teren in fata euro si dolar. Vezi cursul BNR!... Franta introduce taxa "Robin Hood" pe tranzactiile financiare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x