Antena Căutare

Bulgaria renunta la ideea aderarii la zona euro. Ce va face Romania

La cateva zile dupa ce autoritatile de la Varsovia au declarat ca Polonia va adera la zona euro dupa ce tarile din regiune isi vor rezolva problemele generate de criza datoriilor, Bulgaria a anuntat ca abandoneaza proiectul sau de trecere la moneda unica din cauza deteriorarii conditiilor economice si a incertitudinilor care invaluie perspectivele UE.

„In acest moment, nu vad nici un avantaj legat de intrarea in zona euro, vad numai costuri . Este prea riscant pentru noi si exista o oarecare neclaritate privind regulile si ceea ce vor deveni ele intr-un an sau doi”, a declarat pentru Wall Street Journal ministrul bulgar de finante , Simeon Djankov.

Bulgaria are una dintre cele mai mici datorii publice din UE si incearca sa respecte o stricta disciplina bugetara pentru a nu pune in pericol leva, moneda nationala corelata cu euro.

Citeste mai multe in Income Magazine!

Moody's a coborat perspectiva ratingului pentru credit a Uniunii Europene la "negativa"... Leul a pierdut teren in fata euro. Cursul BNR a urcat la 4,4907 lei/euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x