Casa Nationala de Pensii are pierderi de 130 de milioane de euro si datorii de 6 miliarde

Curtea de Conturi a realizat o serie de verificari la Casa Nationala de Pensii Publice in urma carora s-a constatat ca institutia are pierderi de peste 130 de milioane de euro si ca datoriile nerecuperate au depasit sase miliarde de euro.

Conform Antena 3, in raportul intocmit de Curtea de Conturi sunt prezentate dovezile managementului defectuos al presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice, Doina Parcalabu.

Institutia a cheltuit mai mult de sapte milioane de euro pe pensii platite din greseala de doua ori sau acordate din eronat unor persoane decedate. Pensii in valoare de 1,9 milioane de euro au fost virate in continuare chiar daca destinatarii lor au decedat.

Printre alte nereguli pe care le-a observat Curtea de Conturi se numara faptul ca 2.300 de persoane au cumulat salariul cu pensia, iar alti romani si-au inregistrat doua dosare de pensii.

Foto: jurnalul.ro

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri