Antena Căutare

Castigul salarial mediu net a crescut cu 0,1% in septembrie, la 1.340 de lei

Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), castigul salarial mediu net a crescut in septembrie cu 0,1% (1 leu in termeni nominali) fata de august, dar a scazut cu 1,4% fata de aceeasi luna din 2009, la 1.340 lei. Cel mai mare castig salarial mediu nominal net, de 4.022 de lei, s-a inregistrat in activitatile de extractie a petrolului brut si a gazelor naturale, iar cel mai mic, de 787 lei, in hoteluri si restaurante. In septembrie 2010, castigul salarial mediu nominal brut a avut aceeasi valoare cu cel din august, de 1.846 lei.


Cele mai semnificative reduceri ale castigului salarial mediu net s-au inregistrat in extractia carbunelui superior si inferior, cu 11,6%, si in activitati de productie cinematografica, video si de programe de televiziune (inclusiv inregistrri audio si activitati de editare muzical; activitati de difuzare si transmitere de programe), productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, intre 5% si 8%.

In sectorul bugetar s-au inregistrat usoare cresteri ale castigului salarial mediu net fata de luna precedenta, cu 5,3% in activitatile de invatamant, ca urmare a platii cu ora a cadrelor didactice (inclusiv pentru examenele de admitere), pentru cumulul de functii al acestora, respectiv ca efect al disponibilizarii personalului suplinitor care realiza castiguri salariale mici, si cu 0,1% in sanatate si asistenta sociala, pe fondul platii drepturilor salariale restante.

In administratie publica, castigul salarial mediu net a scazut cu 16,1% in luna septembrie ca urmare a acordarii, in lunile precedente, in unele institutii publice, a primelor de vacanta ori a sumelor din alte fonduri (inclusiv pentru perioade anterioare). Astfel, castigul salarial mediu net din administratia publica a scazut cu 27,3%, iar in invatamant si sanatate si asistenta sociala cu 23,6%, respectiv cu 20,1%, in luna septembrie fata de luna iunie 2010.

sursa:Financiarul.com

Taxa auto pentru automobilele Euro 5... BNR a majorat prognoza de inflatie pentru 2010 de la 7,8%, la 8,2%...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x