Antena Căutare

CE despagubeste 100% producatorii de castraveti afectati de E. coli

Statele membre UE si-au dar acordul fata de o propunere a Comisiei Europene de a creste sprijinul in cadrul planului de urgenta adresat producatorilor de legume afectati de criza E. coli, de la 210 milioane, la 227 de milioane de ruro. Acest lucru va permite Comisiei sa plateasca in proportie de 100% cererile de compensare provenite din diferitele state membre.

Dacian Ciolos, Comisarul UE pentru agricultura si dezvoltare rurala, a afirmat: „Utilizarea fondurilor PAC trebuie sa fie pe deplin justificata. Saptamana trecuta, mai multe state membre au furnizat informatii suplimentare referitoare la cererea lor de compensare. Avem acum o imagine clara asupra cuantumului total solicitat prin cererile de compensare. Pentru a putea plati toate sumele solicitate, propun cresterea bugetului disponibil. Astfel, vom asigura un sprijin adecvat pentru producatorii de legume in aceasta perioada dificila pentru sector din punct de vedere economic si vom permite rambursarea in cazul tuturor solicitarilor statelor membre pentru perioada 26 mai - 30 iunie. De la inceputul crizei, am spus ca doresc foarte mult sa arat ca Europa poate reactiona repede atunci cand este nevoie. Voi propune acum Colegiului sa aprobe aceasta crestere bugetara in cel mai scurt timp posibil, astfel incat statele membre sa poata plati in curand producatorilor in cauza acest sprijin din partea UE."

Sursa: EurActiv

Foto: Intactimages / EPA

Articolul continuă după reclamă
10.725 de companii au intrat in faliment in S1... Surse: FMI mentine prognoza de crestere economica la 1,5% pentru acest an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august
Neatza de Weekend, 21 iulie 2024. Top cinci destinații de neratat în luna august Duminica, 21.07.2024, 11:45
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x