Antena Căutare

Ce fac băncile din România pentru românii care intră în carantină, din cauza coronavirusului! Ce ajutor oferă

Băncile din România au început să primească de la clienți cu credite în derulare informări cu privire la mposibilitatea obiectivă de plată a ratelor la termen, ca urmare a izolării la domiciliu sau carantinei, în contextul epidemiei de coronavirus. 

Ce fac băncile din România pentru românii care intră în carantină, din cauza coronavirusului! Ce ajutor oferă
Ce fac băncile din România pentru românii care intră în carantină, din cauza coronavirusului

„Am primit o solicitare din partea unui client, cu care deja suntem în legătură pentru a identifica cea mai potrivită soluție. Pentru moment, este singurul caz persoană fizică”, a declarat, pentru Profit.ro, Roxana Cristea, Head of Retail Lending la ING Bank. UPDATE: Numărul solicitărilor de amânare la plată a crescut la șapte în cursul zilei de vineri.

Reprezentanți Raiffeisen Bank au arătat la rândul lor că au avut și ei o primă sesizare, iar între timp situația clientului a fost rezolvată. În cazul clientului ING, banca discută deja soluții pentru depășirea situației. Dacă vor fi și alți clienți în astfel de situații, ING Bank spune că poate primi notificări atât telefonic, via e-mail, cât și pe rețele sociale, nu doar prin poștă sau în agenții.

În funcție de canalul de comunicare, va încerca să identifice corect clientul, adresând, spre exemplu, telefonic, întrebări de identificare. Banca spune că poate discuta amânări la plata ratelor și prin call center pentru astfel de situați de izolare la domiciliu și de imposibilitate obiectivă de plată a ratelor la termen, nefiind obligatoriu ca un client să activeze mijloacele digitale dacă nu le folosește deja.

Italia a suspendat, prin decizie a Guvernului, plata ratelor la creditele ipotecare în contextul crizei de coronavirus și propuneri în acest sens au început să vină și în România din partea unor politicieni, deși România nu este nici pe departe la fel de mult afectată de epidemie. Mai multe detalii, pe profit.ro.

Epidemia de coronavirus amână plata impozitelor! E o măsură luată pentru a limita răspândirea bolii... Rezerva Federală a SUA a redus dobânda cheie pentru a doua oară în decurs de două săptămâni, din cauza coronavirusului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x