Antena Căutare

CE spune Romaniei: "Spalati-va pe cap cu castigatorii la licitatii stabiliti in instanta!"

Comisia Europeana (CE) a trimis presedintelui Traian Basescu o scrisoare in care informeaza ca nu va mai finanta cu bani europeni un proiect privind constructia unui tronson de autostrada, deoarece castigatorul licitatiei a fost desemnat de catre o instanta judecatoreasca.

Prezent la reuniunea Comisiei de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si al luptei impotriva coruptiei, Basescu a explicat ca in scrisoarea CE este vorba despre o bucata de autostrada de pe "coridorul 4", pentru care una dintre firmele care a pierdut licitatia a contestat decizia comisiei de evaluare in instanta si a castigat.

Traian Basescu a calificat scrisoarea CE drept foarte grava, in conditiile in care este vorba despre o a doua astfel de atentionare primita din partea Comisiei si a adaugat ca reactia europenilor este una de neincredere fata de modul in care se castiga licitatiile in instantele romanesti, in ciuda deciziilor luate de comisiile de specialisti, adesea supervizate de catre Bruxelles.

"Petru mine, scrisoarea care a a venit ieri, legata de o licitatie mare, este un semnal extrem de prost cu privire la cum sunt vazute hotararile judecatoresti legate de un contract si raspunsul este ferm - nu aveti sa il finantati din bani europeni, este justitia voastra, folositi banii vostri pe astfel de rezultate la licitatii", a precizat Traian Basescu, citat de Mediafax.

In acelasi timp, Basescu a admis ca oricine are dreptul de a apela la justitie pentru a contesta o licitatie. Dar a spus ca justitia trebuie sa isi recunoasca limitele de a fi capabila sa analizeze o licitatie.

Foto: Intactimages

Ambasadorul britanic la Bucuresti: Romania nu are o reputatie de tara curata pentru afaceri... Cursul BNR a urcat aproape de maximul istoric...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x