Antena Căutare

Cel mai mare terminal maritim de GPL din tara, inaugurat la Midia-Navodari

Cel mai mare terminal maritim de gaz petrol lichefiat (GPL) din tara a fost inaugurat in Portul Midia-Navodari. Investitiile au fost realizate de compania Octogon Gas & Logistics.

Valoarea investitiei se ridica la circa 15 milioane de euro. Terminalul va fi aprovizionat cu gaze naturale aduse cu precadere din zona Marii Negre, din Rusia si Georgia, si va servi piata interna, dar si Europa.

Marfa va fi livrata nu doar pe calea ferata ori cu autocisternele, ci si cu barjele specializate, pe canal si Dunare.

Terminalul se intinde pe o suprafata de 23.900 metri patrati. "Terminalul maritim de GPL de la Midia este cel mai modern din zona Marii Negre, complet automatizat, respectand toate normele europene si americane privind siguranta si protectia mediului. Gazul stocat aici poate fi livrat catre clienti pe cale ferata, auto si in barje", a declarat Corneliu Bogdan Idu, directorul general al Octogon Gas & Logistics.

Terminalul poate stoca 4.000 de metri cubi de produs, in cele zece vase ermetice a cate 400 metri cubi fiecare.

Terminalul este conectat la calea ferata, reteaua rutiera si transportul pe apa. Poate incarca 8 vagoane cisterna si 2 autocisterne simultan.

Sursa: Hotnews

De ce santajeaza Ioan Niculae? Pentru un profit de minimum 100 mil. dolari, din bani publici... Drumuri de lumea a treia: 9 milioane de euro aruncate pe hartogaraie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x