Căutare Live

China a înregistrat o creştere economică de 6,2% în trimestrul doi, cel mai scăzut ritm din ultimii 27 de ani

Ritmul de creştere de 6,2% obţinut în trimestrul al doilea corespunde aşteptărilor analiştilor, pentru cel mai scăzut avans după celor consemnat în primul trimestru din 1992, potrivit celor mai vechi date trimestriale disponibile.

China a înregistrat o creştere economică de 6,2% în trimestrul al doilea, cel mai scăzut ritm din ultimii 27 de ani cel puţin, din cauza scăderii cererii pe piaţa internă şi cea externă ca efect al presiunilor comerciale americane, analiştii anticipând noi măsuri de stimulare din partea guvernului, transmite Reuters.

În timp ce datele referitoare la producţia industrială şi vânzările de retail aferente lunii iunie arată semne de îmbunătăţire, unii analişti au avertizat că creşterile ar putea să nu dureze, ei anticipând că Beijingul va continua să ia noi măsuri de susţinere în lunile următoare.

Partenerii comerciali ai Chinei şi pieţele financiare urmăresc cu atenţie soliditatea celei de-a doua mari economii din lume, în condiţiile în care războiul comercial sino-american devine mai lung şi mai costisitor, alimentând temerile legate de declanşarea unei recesiuni globale.

Creşterea economică din trimestrul al doilea reprezintă o încetinire comparativ cu ritmul de 6,4% consemnat în primul trimestru, pe fondul aşteptărilor că Beijingul va trebui să facă mai multe în vederea stimulării consumului şi a investiţiilor, pentru a reface încrederea oamenilor de afaceri.

Ritmul de creştere de 6,2% obţinut în trimestrul al doilea corespunde aşteptărilor analiştilor, pentru cel mai scăzut avans după celor consemnat în primul trimestru din 1992, potrivit celor mai vechi date trimestriale disponibile.

”Creşterea din China ar putea încetini la 6%-6,1% în a doua jumătate a anului”, a declarat Nie Wen, economist la Hwabao Trust. Acest ritm ar fi la nivelul inferior al intervalului de creştere prognozat de Beijing pentru 2019, de 6%-6,5%,

Sursa : news.ro

Sectorul construcţiilor a încetinit în mai, cu un avans de 25,5%... În loc să dispară, se înmulțesc! Număr impresionant de persoane care încasează pensii speciale în România: „Sunt mai mul...
Parteneri
Cele mai bune alimente pentru a scăpa de durerea în gât. Care sunt recomandările specialiștilor
Catine.ro
Ultimele știri
x