Antena Căutare

Chinezii, interesati sa investeasca in Romania. Vezi in ce domenii!

Oamenii de afaceri chinezi sunt interesati sa investeasca in Romania in proiecte din agricultura, IT, infrastructura si energie, subiectul fiind discutat la intalnirea pe care premierul Mihai Razvan Ungureanu a avut-o joi cu omologul sau chinez, Wen Jiabao, in Polonia.

"A fost o discutie axata pe oportunitatile economice pe care le pot fructifica cele doua tari. Partea romana a venit cu o lista care cuprinde atat propuneri concrete pentru partea chineza, cat si directii strategice de investitie. Trebuie sa remarcam deschiderea partii chineze pentru a analiza aceste propuneri si a le impartasi ulterior departamentelor speciale. In acelasi timp, exista o propunere agreata, prin care partea chineza sa vina cu un mecanism de finantare pentru diverse proiecte in parteneriat romano-chinez", a explicat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu.

De asemenea, surse oficiale au precizat ca oamenii de afaceri chinezi ar fi interesati sa investeasca in Romania in proiecte de agricultura, IT, infrastructura si in energie.

Relatiile bilaterale Romania-China au inregistrat o crestere de 36,27% a exporturilor romanesti in 2011, fata de 2010. Totodata, importurile au sporit cu 8,24%, valoarea totala a schimburilor comerciale ridicandu-se la 4,2 miliarde dolari.

Petrom schimba denumirile carburantilor. Vezi noile tipuri!... Care este diferenta dintre salariile sefilor si cele ale angajatilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x