Antena Căutare

CNADNR, robinetul de 19 mld. € al clientelei portocalii

Compania de drumuri „joaca” sarba banilor publici pe muzica portocaliilor.

Guvernul PDL, patronat de Emil Boc, a regizat cu grija dezmatul care se desfasoara de mai bine de opt luni pe bani publici. Astfel, sub motivatia accelerarii achizitiilor publice, noua strategie pusa la cale de Executiv serveste exclusiv clientelei politice si deschide portile sifonarii banilor publici. Reteta pare sa aiba succes: facem bani cu legea in mana!

Practic, scurtarea termenelor de licitatie, marirea pragurilor de achizitii si relaxarea procedurilor de contestare pentru autoritatile contractante s-au transformat in simple portite speculate aproape infractional.

Scopul este insusirea ilegala a unei portii generoase din „tortul" de peste 19 miliarde de euro reprezentat de achizitiile publice. Pentru omul de rand, aceste masuri au fost explicate ca o masura obligatorie de iesire din criza: mai multe lucrari de infrastructura, mai multe locuri de munca. In realitate insa, lucrurile au o alta semnificatie.

Jurnalul National a decis, pe baza documentelor aflate in posesia sa, sa prezinte schemele infractionale de drenare a banilor publici catre firmele clientelare.

Acest lucru a devenit posibil prin abuzul si interpretarea voit eronata a OUG nr. 34/2006, care a transpus in legislatia romaneasca directiva europeana in domeniul achizitiilor publice. Nu este pentru prima data cand legea din Romania, sub umbrela cerintelor europene, devine capcana a banilor publici.

Tot articolul, in Jurnalul National

Piata bauturilor spirtoase: 60%, la negru!... Proiect Metrorex de 300 milioane de euro: Magistrala 4 extinsa cu inca doua statii, pana in zona lacului Straulesti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x