Antena Căutare

Comisia Europeana intrerupe platile pentru Romania prin Programul POSDRU

Platile din fonduri europene prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) prin care Romania beneficiaza de o finantare de aproximativ 3,5 de miliarde de euro vor fi sistate de Comisia Europeana.

Este pentru a doua oara cand Romania pierde bani de la CE, asa cum s-a intamplat anul trecut cu Programul Operational Regional (POR), din cauza lipsei de reactive a autoritatilor de la Bucuresti.

Comisarul european Dacian Ciolos a afirmat ca exista posibilitatea ca, in curand, Comisia Europeana sa anunte o intrerupere platilor in cadrul programului POSDRU.


"Este vorba despre nereguli sesizate de Autoritatea de Audit din Romania, despre care a fost informata si Romania. CE evalueaza in momentul de fata impactul acestor nereguli constatate si este foarte probabil o decizie de intrerupere - subliniez, nu suspendare - intrerupere a platilor", a spus Ciolos.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a cerut joi ministrului Muncii, Claudia Boghicevici, sa o demita pe Carmen Ionel, din functia de director general AM POSDRU, pentru management defectuos al Autoritatii, iar aceasta a demisionat.

Carmen Ionel a fost numita la conducerea AM POSDRU la inceputul lunii mai 2011, dupa ce Cristina Zevedei a fost schimbata din functia de director general al Autoritatii.

Pe 19 septembrie, fostul ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu, facea aprecieri pozitive la adresa directorului AMPOSDRU, Carmen Ionel, care era interimar in momentul numirii sale ca ministru si care, s-a dovedit a fi "o femeie competenta", obtinand un punctaj foarte mare la concursul pe post.

Romania a importat gaze cu circa 15% mai ieftine in ultima luna... Bosch a semnat contractul pentru investitia de la Jucu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x