Antena Căutare

Consiliul Concurentei: Nu exista intelegeri pentru scumpirea carburantilor. Hotul neprins e negustor cinstit

Companiile petroliere nu au gresit atunci cand au majorat pretul carburantilor. Este rezultatul investigatiilor facute de reprezentantii Consiliului Concurentei care spun ca preturile trebuie sa fie egale cu cele din alte tari europene. Asta cu toate ca salariile romanilor sunt de cateva ori mai mici, fapt ce nemultumeste transportatorii si soferii. Acestia pregatesc tot felul de proteste in speranta ca vor determina benzinariile sa mai lase la pret.

Soferii din Timisoara au protestat marti seara fata de preturile practicate de benzinarii. Au urmat aceeasi reteta omologata si in alte orase din tara. Fie au platit doar cu monede, fie au alimentat doar de un leu.

De aceasta data, angajatii unora dintre benzinariile vizate n-au mai stat cu mainile in san in timp ce soferii le blocau pompele, ci au inchis luminile.

ANPC-ul n-a luat deocamdata atitudine. Au facut-o in schimb alte institutii ale statului, fara succes insa.

"Noi numai asta putem sanctiona, existenta unei intelegeri formale in care ei au stabilit impreuna, s-au intalnit la un moment dat, au facut schimb de mesaje si au zis ca de la data cutare facem toti pretul o anumita suma. In momentul de fata nu avem indicii ca s-a intamplat asa ceva. (...) Hotul neprins e negustor cinstit", a explicat presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu.

Fiscul a declansat propriile cercetari

"Verificarile au fost demarate la companiile producatoare si distribuitoare de carburanti. Scopul pe care il avem intr-o prima faza este cel de a vedea ce a generat aceasta crestere a pretului, a pretului carburantilor", sustine Dragos Bogdan, vicepresedinte ANAF.

Transportatorii spun ca stiu deja de ce au crescut preturile la pompa. De vina sunt taxele si accizele impuse de stat. Raportat la un salariu mediu pe economie, un roman isi permite intre 250 si 300 de litri de combustibil pe luna in timp ce un vest european, 1.650 de litri pe luna.

Sursa: Antena3

Euro, la un nou minim in raport cu leul... INS: Combustibilii s-au scumpit cu peste 15% in 2010. Inflatia, aproape dubla fata de 2009...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x