Căutare Live

Consiliul Concurenţei solicită reglementarea juridică a terenurilor puse la dispoziţia unor companii în contextul privatizării

”Consiliul Concurenţei solicită adoptarea de urgenţă a unui act normativ care să reglementeze situaţia juridică a terenurilor puse la dispoziţia unor operatori economici în contextul privatizării şi pentru care nu s-au obţinut certificate de atestare a dreptului de proprietate, cum este şi cazul OMV Petrom”, se arată în comunicat.

Consiliul Concurenţei a anunţat, luni, că cere adoptarea de urgenţă a unui act normativ care să reglementeze situaţia juridică a terenurilor puse la dispoziţia unor companii în contextul privatizării şi pentru care nu s-ar fi obţinut certificate de atestare a dreptului de proprietate, ”cum este şi cazul OMV Petrom”, în contextul în care terenurile ar fi fost utilizate fără ca statul să primească în schimb acţiuni sau contravaloarea folosinţei/chirie.

”În acelaşi timp, Consiliul Concurenţei solicită adoptarea de urgenţă a unui act normativ care să reglementeze situaţia juridică a terenurilor puse la dispoziţia unor operatori economici în contextul privatizării şi pentru care nu s-au obţinut certificate de atestare a dreptului de proprietate, cum este şi cazul OMV Petrom”, se arată în comunicat.

Ca urmare, firmele ar fi utilizat terenurile fără ca statul să primească în schimb acţiuni sau contravaloarea folosinţei/chirie, potrivit autorităţii.

”Prin acest act normativ, operatorii economici în cauză vor fi obligaţi să întocmească documentaţia necesară pentru obţinerea certificatului de proprietate, în termen de maximum un 1 an de la intrarea în vigoare a legii, valoarea terenurilor urmând a fi înregistrată ca aport în natură al statului la capitalul acelor companii”, se arată în comunicat.

De asemenea, companiile vor fi obligate la plata către autorităţile publice a contravalorii folosinţei terenurilor pentru perioada de la intrarea în vigoarea a legii şi până la majorarea capitalului social cu contravaloarea respectivă, cât şi pentru trecut (perioada de la privatizare până la intrarea în vigoare a legii), un proiect de lege în acest sens aflându-se în analiza ministerului de resort, potrivit autorităţii.

Sursa : news.ro

Profit.ro: Licitaţia corvetelor, de peste 1 miliard euro, rămâne controversată şi după anunţarea câştigătorului... Bacşişul ar putea deveni literă de lege! Patronii îl vor trecut pe nota de plată și impozitat...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri