Antena Căutare

Constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, amanata pentru 2012

Constructia reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda se amana. Grupul CEZ a renuntat la actiunile detinute la cele doua reactoare si isi muta investitiile in tara de origine, Cehia. Actiunile au fost cumparate de societatea de stat Nuclearelectrica.

Grupul CEZ a decis sa-si mute principalele investitii in Republica Ceha si vrea sa se concentreze pe consolidarea achizitiilor existente din strainatate.

Grupul si-a anuntat inca din septembrie intentia de a renunta la acest proiect, iar la sfarsitul anului a vandut cele 9, 15 % din actiunile pe care le detinea in proiectul pentru finalizarea constructiei centralei nucleare Cernavoda.

Actiunile au fost vandute la aceeasi valoare cu care au fost achizitionate de CEZ. Societatea Nationala Nuclearelectrica le-a preluat si a devenit astfel actionarul majoritar in finalizarea constructiei reactoarelor 3 si 4. Nuclearelectrica detine in acest moment 60,15 % din actionariat.

Proiectul este estimat la 4 miliarde de euro iar pentru realizarea lui a fost creata societatea Energonuclear din care mai fac parte, in afara de Nuclearelectrica si alte sase societati.

Deocamdata nu se stie ce fonduri exista pentru finalizarea acestui proiect, care ar asigura practic dublarea productiei nationale de energie electrica din surse nucleare.

Fondurile de pensii private au avut un randament mediu de peste 11% in 2010... Boc s-a intalnit cu Ialomitianu si cu Botis pentru a discuta despre noul Cod Fiscal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x