Căutare Live

Capcanele amânării ratelor, în România, în contextul pandemiei de coronavirus. Ce sfaturi ne dau specialiștii - VIDEO

Deși românii își vor putea amâna plata ratelor până la finalul anului, specialiştii reomandă, totuşi, continuarea plăților, şi în perioada de criză, dacă există posibilitatea.

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care stabileşte criteriile în baza cărora băncile îşi vor păsui clienţii. Şi nu doar ratele la credite se pot suspenda 9 luni, ci şi contractele de leasing.

„Măsura pentru perioada de grație de nouă luni este foarte necesară, dar nu ajută populația și mediul de afaceri dacă dobânda din această perioadă acumulează în continuare și trebuie plătită anul viitor. Nu facem decât să amânăm problema, nu să o rezolvăm. Cea mai bună soluție ar fi o subvenționare a acestor dobânzi pentru aceste nouă luni”, a spus un specialist.

Astfel, dacă nu ați rămas fără loc de muncă sau economii, analiștii vă recomandă să vă plătiți în continuare ratele, mai ales că dobânzile sunt la un nivel scăzut, după măsurile anunțate de Banca Națională, pentru a sprijini populația și companiile.

„În perioada imediat următoare, dobânzile vor fi scăzute, vor beneficia de rate ceva mai mici și nu văd nici un sens să lungești rata cu 3, 6, 9 luni, cât va fi această amânare, ca să plătești după aceea”, a spus Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

Indicele ROBOR a scăzut semnificativ în ultimele zile, de la 3,24%, la 2,58%. Mai multe detalii, în clipul de mai sus din „Observator”.

Planul european pentru reactivare economică a eşuat după ce Germania şi Olanda au refuzat să împartă costurile crizei sa... Plafoanele alocate măsurilor de sprijin cuplat în sectorul vegetal pentru 2019 s-ar putea ridica la 406 milioane lei...
Parteneri
Cele mai frumoase izvoare termale din lume. Unde te poți relaxa iarna aceasta
Iarna se apropie cu pași rapizi și mulți își doresc să meargă în vacanță în locații de vis. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frumoase izvoare termale din lume. Locuri inedite, pline de farmec, care te vor lăsa rapid fără cuvinte.
Catine.ro
Ultimele știri